Ultieme tips voor het inrichten van je home office

Werk je van thuis en heeft je work space nood aan een upgrade? Een goed idee! Het is niet alleen aangenamer om te werken in een home office die er een beetje georganiseerd bij ligt, het zorgt er ook voor dat je méér gedaan krijgt. Maar hoe richt je nu het best je home office in? De tips die je in dit artikel vindt, kunnen je in elk geval al op weg helpen!

Ultieme tips voor het inrichten van je home office
© Pixabay.com

De beste tips voor het inrichten van je home office

Een home office lijkt op een gewoon kantoor, maar je hebt wel nét iets meer vrijheid op het vlak van inrichting. En dat maakt thuis werken ook meteen een stuk leuker. Hieronder enkele handige tips om je home office productief én gezellig te maken!

1. Ga voor een georganiseerd bureau

Als je aan een bureau werkt, eventueel met computer of laptop, dan is het natuurlijk belangrijk dat je vooral aandacht besteedt aan de inrichting daarvan. Eerst en vooral is het een goed idee om alle papieren, accessoires, schrijfgerei en nog andere spullen goed te organiseren. Dit kan je doen door middel van lades in je bureaukastje, maar ook met behulp van ordners, mappen en labels. Op die manier vind je tijdens het werk altijd snel wat je nodig hebt.

2. Maak het gezellig met een accessoire of decoratie

Gewoon omdat je thuis werkt en gefocust moet blijven, wil nog niet zeggen dat je het niet naar je zin kunt maken. Fleur je bureau op met een leuk bloemetje of een plant in pot. Waarom versier je je desk niet met een leuke foto van je partner of kinderen? Ten slotte kan je ook andere leuke gadgets op je bureau zetten, van swinging sticks tot een stressballetje. Allemaal accessoires die je home office meteen een aangename toets geven en op die manier ook bijdragen tot je creativiteit!

Ultieme tips voor het inrichten van je home offic
© Pixabay.com

3. Voldoende licht is zo belangrijk

Vervolgens is het de moeite waard om extra aandacht te besteden aan de verlichting in je kantoor thuis. Kwalitatieve lampen die je ogen voldoende ondersteuning geven, zijn van groot belang. Zeker als je aan één stuk door wilt werken en daarvoor veel moet lezen. Zorg voor verlichting die sterk genoeg is om de ruimte gelijkmatig te verlichten, zonder dat het licht té koud of te fel is. Een beetje warmte is ook aangeraden, omdat je ogen dan minder snel moe worden tijdens het werken!

4. Een goede kast is goud waard

Afhankelijk van hoeveel papierwerk je hebt, is het een goed idee om een overzichtelijke kantoorkast te installeren. Dit hoeft niet veel te zijn, maar die extra ruimte zal het toch meteen gemakkelijker maken om grote hoeveelheden papier en formulieren in te bewaren. Je kan documenten of folders die je regelmatig gebruikt altijd in een klein extra kastje onder je bureau houden. Zo hoef je niet om de haverklap recht te staan. Een stevige, georganiseerde kast maakt het niet enkel gemakkelijker om zaken terug te vinden, maar maakt je home office ook meteen veel overzichtelijker!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *