Hoe hou ik mijn fond de teint in orde als ik verkouden ben en veel moet snuiten?

Een flinke verkoudheid kan ontzettend vervelend zijn. Vaak voel je je nét niet ziek genoeg om thuis te blijven, dus ga je toch maar gewoon naar je werk of studie. Maar hoe zorg je ervoor dat je er een beetje toonbaar uitziet? Door al dat neus snuiten haal je telkens je fond de teint van je gezicht af en wordt je rode neus wel heel zichtbaar. Wij geven je een aantal tips om je verkoudheid zo goed mogelijk te verbergen, zodat je met een gerust gevoel naar buiten stapt.

Hoe hou ik mijn fond de teint in orde als ik verkouden ben en veel moet snuiten
© Pixabay.com

1. Voorkomen is beter dan genezen

Tijdens een flinke verkoudheid kan je last krijgen van een schrale huid en rode plekken. Je huid kan dus wel wat extra verzorging gebruiken. Pak bijvoorbeeld een rijkere, vettigere dagcrème dan dat je normaal gesproken doet. Deze kun je ook gedurende de dag nog eens gebruiken. Denk er dan wel aan dat je je foundation ook meeneemt. Ook kun je de schade beperken door je neus te snuiten met zachte zakdoeken, het liefst van stof. Doet je schrale neus een beetje pijn? Verwarm een washandje met warm kraanwater en leg deze op de schrale plek neer. Als de washand koud wordt, haal je deze eraf en kun je het beste je neus extra verwennen door een hydraterende crème aan te brengen.

2. Een goed begin is het halve werk

Dit is misschien wel de allerbelangrijkste tip uit dit rijtje: gebruik een primer! Door een primer over je gezicht aan te brengen vóórdat je de foundation aanbrengt, blijft je make-up veel beter zitten. Heb je last van rode vlekken op je gezicht? Gebruik een foundation die iets lichter is dan je gebruikelijke foundation of ga voor een foundation met een gelige of groenige ondertoon. Deze tinten worden vaak gebruikt om rode kleuren te corrigeren. Kies ook voor een foundation met een dewy finish, matte producten en poeders accentueren namelijk de droge plekken op je gezicht.

Hoe hou ik mijn fond de teint in orde als ik verkouden ben en veel moet snuite
© Pixabay.com

3. Verleg de focus – lippen

Toegegeven, als je met een knalrode neus rondloopt is het lastig om de aandacht te leggen op een ander deel van je gezicht. Toch is het het proberen waard, alle beetjes helpen immers. Zo kun je een neutrale lippenstift of lipgloss op doen, het liefst eentje met een rozige ondertoon. Vermijd felle kleuren en matte, uitdrogende producten. Een getinte lippenbalsem of licht rode lipstick zijn bijvoorbeeld perfect!

4. Verleg de focus – ogen

Je kunt ook je ogen er iets helderder uit laten zien om je verkoudheid te verdoezelen. Breng met een nude of wit potloodje een lijntje rond je ogen aan en breng tevens highlighter aan in je binnenste ooghoek. Hierdoor lijken je ogen iets groter dan dat ze zijn. Mascara doet uiteraard ook wonderen voor je oogopslag, maar kies als je verkouden bent wel voor een waterproof variant. Tot slot nog één tip: als je een erg rode neus hebt kun je de blush beter overslaan, dat benadrukt je rode neus alleen maar meer. Wil je toch wat meer kleur in je gezicht? Gebruik dan bronzer.

En tot slot: vergeet niet om voldoende water te drinken!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *