Met deze tips ruikt het lekker in huis

Wil je je interieur nét iets frisser maken en zorgen voor lekkere geurtjes? Op zich is dat niet zo’n moeilijke opdracht. Niettemin is het altijd handig als je enkele handige tips hebt om je woonkamer, keuken en andere ruimtes altijd lekker te doen ruiken, in de zomer én de winter. Lees snel verder voor de beste tips om je woning weer lekker te doen ruiken!

Met deze tips ruikt het lekker in huis
© Pixabay.com

De beste tips om het lekker te doen ruiken in huis

Je woning kan niet altijd lekker ruiken – of toch? Als je last hebt van nare geurtjes, dan is het belangrijk dat je daar zo snel mogelijk iets aan doet, wat de oorzaak ook mag zijn. Op die manier maak je het wonen niet enkel voor jezelf en je gezin aangenamer, maar genieten ook je gasten van een woning die lekker ruikt!

1. Regelmatig verluchten is zo belangrijk

Een van de beste manieren om een muffe geur in huis tegen te gaan, is door de ramen regelmatig open te zetten. Tijdens de winter is dat misschien niet de meest aangename gedachte, maar het is wel belangrijk. Elke dag een paar uurtjes de ramen wagenwijd openzetten kan al voldoende zijn om die muffe geur uit je huis te krijgen. De verse lucht doet wonderen, ook voor je leefcomfort!

2. Verse bloemen in je woning

Een andere goede manier om de lucht in je huis schoon te houden en lekker te doen ruiken, is door hier en daar een boeketje bloemen te zetten. Niet alleen zorgt dat ervoor dat je woonkamer of keuken lekkerder ruikt, het maakt ook de lucht een stuk gezonder. En dat maakt wonen op zijn beurt aangenamer. Kies voor bloemen die je zelf mooi vindt en je interieur ziet er meteen ook een stuk gezelliger uit!

Met deze tips ruikt het lekker in hui
© Pixabay.com

3. Geurverspreiders op het toilet en de badkamer

Vervolgens kan je op plaatsen waar die onaangename geur écht merkbaar is, ook een geurverspreider zetten. Dergelijke systemen werken op basis van etherische of andere soorten oliën, die gelijkmatig in de lucht worden verspreid. Het is een goed idee om een geurverspreider in het toilet en de badkamer te plaatsen, aangezien dat de ruimtes zijn die het snelst minder lekker gaan ruiken!

4. Doe af en toe de grote schoonmaak

Ten slotte kan het geen kwaad om regelmatig de schoonmaak te doen in je huis. Niet alleen zorg je er zo voor dat je interieur er verzorgder uitziet, maar het draagt ook bij tot de kwaliteit van de lucht. De vloer boenen en tapijten stofzuigen, het volstaat vaak om de lucht in huis meteen een stuk frisser te doen ruiken. Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke schoonmaakmiddelen, en eventueel producten met een extract van bloemen of kruiden om dit effect te versterken!

Een gezellig interieur creëren, daar komt heel wat bij kijken. Zorgen voor frisse lucht en lekkere geurtjes horen daar zeker bij. Gebruik de bovenstaande tips om het beste te maken van een muffe geur in huis – en wonen wordt voor jezelf én je familie meteen een stuk aangenamer!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *