Zorg voor roze in je outfit

Roze is de laatste jaren enorm trendy. Houd jij ook zo van deze vrolijke kleur? Zou je graag wat vaker roze willen dragen, maar vind je het lastig om tot een goede outfit te komen? Doe dan je winst met onderstaande tips. Roze kan voor iedereen. Jong en oud, man en vrouw, deze kleur is altijd een goed idee.

Zorg voor roze in je outfit
© Pixabay.com

Voordelen van de kleur roze

Roze maakt je zachter. Het geeft je een lieve en vriendelijke uitstraling. Moet het bij jou niet te, zorg dan voor een goede combinatie. Ook geeft deze pastelkleur al snel een frisse look. Verder maakt roze je jonger. Dit komt doordat deze kleur een bepaalde gloed over je gezicht verspreidt. Dit maakt dat je er jonger uitziet. Het is wel belangrijk dat je de juiste tint kiest. Anders zou je er zelfs ouder uit kunnen zien en dat wil je vast en zeker voorkomen.

Welke tint past bij jou?

Roze en roze is niet hetzelfde. Ook al wil je deze kleur graag dragen, dan hoeft het natuurlijk niet om een hele trui of zelfs een jurk te gaan. Ook een roze sjaal is al een heel mooi item. Welk type ben jij en hoe combineer je roze op zijn best?

Koel

Als je bij het zogenaamde koele type hoort, combineer roze dan met lichtgrijs en blauw. Wit zou eventueel ook kunnen, maar ga dan wel voor gebroken wit.

Warm

Het warme type kan zeker ook roze dragen. Combineer bij dit type met zand of ivoorwit. Je zult zien dat je er dan stralend uitziet.

Diep

Diepe types kiezen het beste voor tinten die intens zijn. Kies je graag voor poederroze, combineer dan altijd met een andere kleur die een donkere tint heeft. Aardbeienrood kun je bijvoorbeeld wel alleen dragen, deze kleur heeft pit genoeg.

Zorg voor roze in je outfi
© Pixabay.com

Licht

Ben jij een licht type, combineer roze dan heel subtiel. Probeer je bovenkleding niet in al te donkere tinten te nemen. Het zou natuurlijk kunnen dat je vindt dat je uitstraling snel te zoet wordt. Neem dan accessoires in een kleur roze die net iets donkerder is.

Mooie combinaties

Je kunt natuurlijk kijken naar welk type jij bent. Het is altijd belangrijk om daar rekening mee te houden als je een nieuwe outfit aanschaft. Maar daarnaast zijn er ook aandachtspunten als het gaat om de kleur zelf. Hoe is roze het beste te combineren met andere kleuren?

Roze en metallic

Deze combi had je in eerste instantie misschien niet verwacht. Metallic is vast en zeker aanwezig in jouw garderobekast. Dit matcht echt perfect met roze. Je krijg zo een apart en opvallend effect.

Roze en groen

Ook dit had je vast en zeker niet verwacht. Toch zul je zien dat het resultaat verbluffend mooi kan zijn als je deze twee kleuren met elkaar combineert. Vooral Jade groen is ontzettend mooi met roze erbij.

Roze en zwart

Kies je voor roze en zwart, dan komt de kleur roze extra goed uit de verf. Je zult zien dat het roze dan heel erg opvalt. Misschien heb jij veel items in de kleur zwart en wil je dit graag een beetje opfleuren. Dat kan dan uitstekend met accessoires in de kleur roze.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Nick

    Roze is best wel stoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *