Milieuvriendelijke meubels en accessoires voor in je interieur

Is het jouw streven om milieuvriendelijker te leven? Jouw keuzes hebben een invloed op het milieu. Dit geldt ook als het gaat om het interieur. Wat je koopt voor in huis, kan een flinke invloed hebben op het milieu. Door slimmer en duurzamer te winkelen, draag jij bij aan een betere wereld. Wil jij ook duurzame keuzes maken als het aankomt op het interieur? Lees dan gauw onze tips voor milieuvriendelijke meubels en accessoires voor in huis.

Milieuvriendelijke meubels en accessoires voor in je interieur
© Pixabay.com

Langs bij de kringloop
Voor hippe meubels en accessoires in het huis hoef je echt niet naar de meubelboulevard. Wil je niet meer zoveel consumeren en niet bijdragen aan deze cultuur? Dan is het verstandig om in plaats van nieuwe producten te kopen, tweedehands te shoppen. Zo geef je oude meubels een tweede leven. Zo vermijd je jouw bijdrage aan de overproductie van goederen en kun je een uniek meubelstuk vinden. De kringloop is namelijk niet alleen milieuvriendelijk, je kunt hier ook de leukste meubels vinden. Je weet nooit precies wat je kunt verwachten en dat kan voor leuke vondsten zorgen. Daarnaast betaal je voor een tweedehands meubelstuk ook minder. Zo ben je duurzaam bezig voor het milieu én jouw portemonnee.

Recyclet materiaal
Wanneer je milieuvriendelijker wilt shoppen voor jouw interieur, is het ook verstandig om te kijken naar de materialen. Er zijn genoeg interieurmerken die gebruik maken van gerecycled materiaal. Zo draag je bij aan een tweede leven van het materiaal en voorkom je dat goede materialen op de afvalberg belanden. Niet alleen meubels, maar ook accessoires in huis kun je gerecycled shoppen. Wat dacht je van een vloerkleed van gerecycled plastic? Het is uniek en ook nog een milieuvriendelijk.

Milieuvriendelijke meubels en accessoires voor in je interieu
© Pixabay.com

Maak het zelf
Ben jij een beetje handig én creatief? Maak dan zelf meubels of accessoires voor in huis. Met afvalmateriaal kun je unieke producten maken. Wat dacht je van een beddenbodem van oude pallets, een houten frame voor jouw schilderijen of klei zelf een nieuwe vaas. Door zelf meubels en accessoires te maken, ben je creatief en milieuvriendelijk bezig. Het is een unieke manier om zelf bij te dragen aan het interieur én een duurzamere wereld.

Shop lokaal
Een andere manier om op een milieuvriendelijke voor het interieur te shoppen, is door bij lokale bedrijven te shoppen. Deze kunnen lokale en duurzame producten verkopen. Zo vermijd je dat de goederen geïmporteerd moeten worden en ondersteun je de lokale bedrijven. Het is een win-win situatie voor iedereen én het milieu.

Je hebt een grote invloed dan je wellicht denkt, als het aankomt op milieuvriendelijk winkelen. Door te kiezen voor milieuvriendelijk meubilair en accessoires voor in huis, draag jij bij aan een betere toekomst. Jouw keuzes zorgen ervoor dat er steeds meer mensen milieuvriendelijke opties zullen verkiezen. Een beter milieu begint bij jezelf en de keuzes die je maakt. Geef het goede voorbeeld en shop bij de kringloop, kies voor gerecycled materiaal of ga zelf aan de slag voor meubels en accessoires. Je geniet zo niet alleen van unieke producten voor in huis, ook is dit de beste optie voor het milieu.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Dimitri

    Het filiaal waar ik werkte, heeft de deuren gesloten. Kom ik vandeweek in de kringloopwinkel, zie ik daar de stoelen staan uit ons keukentje slash vergaderlokaaltje! Ze staan heel mooi in mijn keuken nu 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *