3 tips voor een efficiënte renovatie van je woning

Klaar om jouw woning te renoveren? Dan is een goede voorbereiding essentieel. Denk daarbij aan een budgetplan, een overzicht van de werken en wie of wat daar allemaal bij komt kijken. In deze blogpost helpen we je graag op weg. We zijn ervan overtuigd dat dit je al een hoop tijd en mogelijks onaangename verrassingen zal schelen.

© Pixabay.com

Een realistisch renovatiebudget

Misschien niet het leukste deel van je renovatie, maar wel zeker een belangrijke: het budgetplan voor je renovatie. Zorg dat je hier alle kosten in opneemt en dat je het ook realistisch houdt. Let er ook op dat je rekening houdt met een bepaalde marge want renovatiekosten zijn vaak moeilijk om tot op de cent nauwkeurig in te schatten. Wanneer je van plan bent om grote renovatiewerken uit te voeren (bv. in de slaapkamer), is de kans groot dat je zelf even op een andere locatie zal verblijven. Voor grotere meubels zoals een bed en een kast, is het een goed idee om een verhuisbedrijf in te huren. Zij zullen namelijk op een professionele manier te werk gaan om jouw spullen van A naar B te verhuizen, terwijl jij je met de werken zelf kan bezighouden. Zorg er dus wel voor dat je dit soort kosten opneemt in je renovatiebudget.

Een goede planning is het halve werk

Renovatiewerken gebeuren niet wekelijks, dus het is belangrijk om een goede planning op te maken. Het zal de basis vormen van een succesvolle renovatie. Geef jezelf zeker voldoende de tijd om de klus klaar te krijgen, zeker als je zelf een beginnende doe-het-zelver bent. Zijn je vrienden en familie enthousiast om een handje te komen helpen, dan kan je daar ook rekening mee houden in je planning. Wees ook zeker niet bang om aan een ervaren klusser of specialist te vragen hoe lang het duurt om bepaalde zaken gedaan te krijgen, vaak kunnen zij dat beter inschatten.

© Pixabay.com

Durf de klus uit te besteden

Hmm, toch meer werk dan gedacht, zo’n renovatie? Durf er zeker voor te kiezen om klusjes uit te besteden, zoals het inhuren van een schilder of een lokale kuisfirma. Werken met specialisten in hun vak, zal je een hoop tijd en moeite schelen. Het is niet alleen belangrijk om de klus uit te besteden omwille van tijd, maar ook expertise. Ben je zelf geen ervaren klusser of heb je onbekende apparatuur nodig? Dan moet je zeker geen risico’s nemen in een specialist inschakelen. Zo voorkom je fouten (waardoor je extra geld kwijt raakt) of erger, een ongeluk. Ga dus zeker op zoek naar een specialist die voor jou het werk kan uitvoeren. Op die manier kun je op beide oren slapen en geniet jij binnenkort van je gerenoveerde woning. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *