Dit is mijn dagelijkse beautyroutine

Je kunt jezelf nog zo mooi hebben opgemaakt en je huid nog zo lekker hebben verzorgd en gehydrateerd, zonder support van binnen bereik je nooit het maximale beauty effect. Hoe druk je het daarom ook hebt, vergeet ´s ochtends vooral je innerlijke beautyroutine niet.

Dit is mijn dagelijkse beautyroutine
© Pixabay.com

Die begint met opstaan. Sta vooral rustig op en blijf even op de bedrand zitten. Strek je zonodig even uit of doe wat meditatieoefeningen. De dag kan nog stressvol genoeg worden!
Een prima start is het nemen van een douche, die bij voorkeur niet langer dan vijf tot tien minuten duurt. Over welke kleding je na het douchen moet aantrekken bestaat natuurlijk geen twijfel, je legde deze de vorige voor het naar bed gaan al klaar. Dat bespaart je ´s ochtends een hoop stress en tijd.
Heb je weinig tijd om je natte haar na het douchen te stylen? Zet dan een douchemuts op. Onder de douche kun je ongewenste haartjes verwijderen en met een scrub wordt je lichaam, doordat een scrub dode huidcellen verwijdert, lekker zacht.
Nadat je lekker hebt gedoucht en je hebt afgedroogd, smeer je je huid natuurlijk met een lekkere bodylotion in. Gebruik een bodylotion met een neutrale geur óf een met dezelfde geurlijn als je parfum. Hetzelfde geldt ook voor je deodorant.

Je gezicht verzorg je met een voor jouw huidtype en leeftijdscategorie geschikte dagcrème, die eventueel een SPF heeft. Vergeet niet de dagcreme in de halslijn aan te brengen. De tere huid rondom je ogen kun je met een speciaal hiervoor bestemd product behandelen.
Poets je tanden, voordat je eventuele make-up aanbrengt. Besteed hier veel aandacht aan, een mooi gebit en een stralende lach zijn al de helft van je dagelijkse beauty routine.
Het maakt volgens tandartsen voor het poetsen van je tanden niet uit dat je nog niet hebt ontbeten. Je bederft in elk geval zo niet je aangebrachte make-up. Breng tot slot nog een beetje van je favoriete geur achter je oren en op je polsen aan.

Dit is mijn dagelijkse beautyroutin
© Pixabay.com

Nu komt het belangrijkste beautyritueel, het ontbijt! Een ontbijt zorgt er namelijk voor dat je goed kunt functioneren, presteren en concentreren. Je lichaam neemt ook veel meer mineralen en vitamines op dan mensen die niet ontbijten. Goede suggesties voor het ontbijt zijn vezelrijk brood, yoghurt met vers fruit of een groene smoothie. Neem er in elk geval de tijd voor. Drink verder door de dag heen tenminste twee liter water.

´s Avonds voor je gaat slapen reinig je je gezicht vanzelfsprekend met een zacht product, bijvoorbeeld een micellair water of een reinigingslotion. Breng dit op een maxi wattenschijf aan. Daarna kun je een goede nachtcreme aanbrengen. Uiteraard verzorg je voor het slapen gaan je gebit goed. Gebruik flosdraad, tandstokers en een mondspoelmiddel, zodat plak en bacteriën geen kans krijgen.

Welke beautyroutine je ook volgt, houd er rekening mee dat zaken als stress, te weinig slaap, te weinig beweging, alcohol en tabak funest voor een frisse uitstraling (en gewoon ongezond) zijn.
Vermijd dit soort zaken dan ook en investeer in jezelf en je beauty.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *