Richt je badkamer volledig in zoals je zelf wil

De badkamer is meestal een van de kleinste ruimtes in je woning. Toch breng je er elke dag tijd door. Je wilde ruimte dan ook volledig benutten. Het moet dus niet eigenlijk mooi ingericht zijn, het moet bovenal ook praktisch zijn.

© Pixabay.com

Lavabo kranen zijn ook belangrijk

Wanneer je je badkamer wil renoveren of herinrichten, zal een lavabo kraan waarschijnlijk niet bovenaan je lijstje staan als belangrijkste item. Toch kies je best wel voor een erg degelijke en kwaliteitsvolle kraan. Het is waarschijnlijk het onderdeel dat je het meeste gebruikt in heel de badkamer.

Vandaag de dag zijn er dan ook heel wat opties waaruit je kan kiezen. Zo zijn er de klassieke kranen met een draaiknop, waarbij je een knop hebt voor het warme water en een knop voor het koude water. Deze zijn tegenwoordig minder populair, maar ze worden zeker nog verkocht.

Een tweede optie zijn de kranen met de hendel. Her kan je de warmte van het water regelen door de hendel naar links of naar rechts te draaien. De derde optie is de bewegingssensor. Zoals de naam het al zelf zegt, schakelen de kranen automatisch aan wanneer je je handen onder de kraan houdt. Het voordeel van deze twee laatste opties is dat je minstens een hand vrij hebt om de warmte van het water te controleren.

 Indien je een nieuwe lavabo kraan wil kopen, moet je zeker letten op de hoogte van de kraan. Bij een ingebouwde wasbak, is de hoogte van de kraan iets minder van belang. Het is voornamelijk bij een wastafel die op het badkamermeubel staat, dat dit belangrijk is. Als de kraan niet hoog genoeg staat, loop je het risico dat het water dat uit de kraan komt, maar net over de rand van de wasbak komt.

© Pixabay.com

Waarom douchecabines interessant kunnen zijn

De meeste mensen zijn een voorstander van een bad omdat ze daar volledig en langdurig in kunnen relaxen. Toch hebben douchecabines ook verschillende voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat ze veel minder plaats innemen dan een bad. Daardoor kan je ze ook op verschillende plaatsen in een badkamer plaatsen.

Een ander voordeel is dat een douchecabine een afgesloten ruimte is. Hierdoor blijft de rest van je badkamer ook proper en droog. Doordat het een kleinere ruimte is, blijft de warmte ook veel langer in de cabine hangen en heb je het logischerwijs minder snel koud.

Daarnaast zijn er verschillende vormen van douchecabines zodat er zeker een van de mogelijkheden in je badkamer past. Zo heb je vierkante of rechthoekige cabines, maar ook een kwartronde en een vijfhoekige douchecabine. Elke vorm heeft zijn voordelen. Een vijfhoekige cabine heeft bijvoorbeeld vaak twee deuren waardoor je een hele ruime instap hebt. Een nadeel van een douchecabine is dat je natuurlijk wel de ruimte moet hebben in je badkamer om de deur te kunnen openen, al heb je ook altijd de optie om een schuifdeur te nemen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *