Wat doe je met korte en/of dunne wimpers?

Heb je last van korte wimpers, wimperuitval of worden ze dunner? Helaas hebben we – soms meerdere keren per dag – last van wimperuitval. Misschien zien je wimpers eruit alsof ze afgebroken zijn. Hoe komt het en wat kun je eraan doen? Hieronder lees je 5 tips tegen dunne en korte wimpers.

Wat doe je met korte enof dunne wimpers
© Pixabay.com

Oorzaken korte wimpers

Ben je gewend lange, volle wimpers te hebben en zijn ze nu korter en dunner? Dan kan het liggen aan de volgende oorzaken. Je wimpers kunnen afbreken als je vaak een wimperkrultang gebruikt en meerdere lagen mascara over elkaar. Het is belangrijk dat als je gaat slapen, je je make-up verwijdert. Als je de volgende dag weer gewoon een laagje mascara eroverheen doet, dan kunnen je wimpers afbreken.

Oorzaken dunne wimpers

Naast korte wimpers, kunnen je wimpers ook uitvallen en dunner worden. Een ongezonde levensstijl kan hierbij een rol spelen. Heb je last van stress? Ben je vermoeid, is je voeding niet zo goed of beweeg je te weinig? Het heeft niet alleen effect op je lichaam en gemoedstoestand, maar ook op je wimpers. Ook in dit geval geldt dat je je mascara (vooral waterproof mascara) goed moet verwijderen voor het slapengaan.

Tips tegen dunne en korte wimpers

1. Reinig je ogen voorzichtig

Je ogen zijn gevoeliger dan andere gebieden in je gezicht. Behandel je ogen dan ook voorzichtig en gebruik milde reinigingsmiddelen. Ga niet te hard boenen, maar zorg dat je (wasbare) wattenschijfje voldoende oogmake-up remover bevat. Druk deze 10 tot 15 seconden op je oog, zodat je make-up al oplost. Veeg je mascara dan voorzichtig weg.

2. Gebruik een wimperserum

Een wimperserum zorgt er niet direct voor dat je wimpers groeien, maar zorgen er wel voor dat je wimpers niet uitvallen. Hierdoor blijven ze groeien en worden ze uiteindelijk langer. Een wimperserum is een verzorgingsproduct dat helpt om de gezondheid en flexibiliteit van de wimpers te verbeteren. Een serum kun je dus gebruiken tegen broze wimpers en zorgt voor minder breekbaarheid. Je wimpers gaan er langer en voller uitzien.

Wat doe je met korte enof dunne wimper
© Pixabay.com

3. Leg de wimperkrultang af en toe weg

Iedereen wil natuurlijk mooie, volle en gekrulde wimpers. Maar heel eerlijk, een wimperkrultang is niet altijd even goed voor je wimpers. Zeker niet als je last hebt van wimperuitval. Een extra tip hierbij is: gebruik nooit een wimperkrultang na het aanbrengen van mascara. Hierdoor breken je wimpers sneller af.

4. Gezond eten en leven

Eten en drinken heeft op veel dingen invloed, zo ook op je hoofdharen en op je wimpers. Voeding waar vitamine B en D in zit, heeft een positief effect op je wimpergroei. Daarnaast is stress een boosdoener. Zorg voor voldoende nachtrust en probeer elke dag wat ontspanning voor jezelf in te plannen.

5. Vermijd waterproof mascara

Waterproof mascara is ideaal als het regent. Je zit vast ook niet te wachten op uitgelopen make-up. Toch is dit niet het beste voor je wimpers. Watervaste mascara hecht zich beter en meer aan je wimpers dan gewone mascara. Daardoor is het ook lastiger te verwijderen. Gebruik een volume mascara met siliconen om je wimpers voller te laten lijken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *