De naturelle make-up van stap tot stap

Op sommige dagen wil je niet teveel poespas maar wil je er toch verzorgd uitzien. Een naturelle make-up is dan je go-to, maar het kan nog best lastig zijn de juiste stappen te volgen voor een optimaal natuurlijk resultaat. We helpen je er graag mee in deze blog!

De naturelle make-up van stap tot stap
© Pixabay.com

Stap 1: Verzorging

Surprise! Bij de eerste stap komt er nog geen make-up aan te pas. De verzorging van je huid is erg belangrijk. Niet alleen om je huid gezond en soepel te houden, je make-up blijft ook beter zitten met de juiste huidverzorging. Reinig je huid met een milde gezichtsreiniger en breng een goede dagcrème aan die past bij jouw huidtype. Eventueel kun je nog een oogcrème gebruiken voor de gevoelige huid rondom je ogen en dan kun je door naar stap 2!

Stap 2: Concealer

Voor een rustig resultaat is het heel fijn om je wallen en wat oneffenheden of rode huid weg te werken. Hiervoor gebruik je één of meerdere concealers. Bij elk huidtype (licht, donker, koel, warm) past een andere concealer en ook per probleem gebruik je verschillende concealers. Je hebt ze bijvoorbeeld in de kleuren roze (voor wallen&oneffenheden), groen (tegen roodheid) en donkeroranje (voor de donkerdere huid). De meeste concealers breng je plaatselijk en met een speciale kwast aan op de probleemgebieden.

Stap 3: Foundation

Na de concealer kan je huid er wat gevlekt uit zien. Dit komt allemaal goed zodra je je foundation aanbrengt! Let er bij foundation op dat je goed test welke kleur bij jouw huidskleur past. Bij een kleurverschil met je eigen huidskleur is er natuurlijk meteen niets meer over van de naturelle look waar je voor ging. Na het aanbrengen van de foundation zul je opmerken dat je gezicht er egaal en rustig uitziet. Mits je de juiste kleuren gebruikt is het nog steeds nauwelijks te zien dat je make-up draagt, maar ziet je huid er toch al rustig en verzorgd uit!

De naturelle make-up van stap tot sta
© Pixabay.com

Stap 4: Blush

Deze stap kun je eventueel overslaan als je je look echt basic wil houden. Je huid kan echter wat vlak zijn na het aanbrengen van de foundation. Om toch een gezond kleurtje op je wangen te hebben breng je een klein beetje blush aan op je jukbeenderen. Niet teveel, maar net genoeg om een mooie, gezonde blos te creëren.

Stap 5: Oogmake-up

Bij deze laatste stap kun je nog wat variëren met de intensiteit van je make-up look. Om ‘em helemaal naturel en rustig te houden breng je alleen een beetje mascara aan. Naar wens kun je je ooglook uitbreiden met een naturelle kleur oogschaduw of een klein streepje eyeliner. Heb je heel lichte wenkbrauwen, dan kun je deze nog wat inkleuren met een wenkbrauw-poeder. Je wenkbrauwen vallen snel op dus breng maar een kleine hoeveelheid aan. Als je deze stappen hebt gevolgd ben jij klaar voor een nieuwe dag, waarbij jouw natuurlijke schoonheid de boventoon voert!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *