Zo breng je volume in je kapsel

Heb jij last van dof en futloos haar? Het kan een flinke domper zijn voor jouw zelfvertrouwen wanneer je jouw sluike haar in de spiegel ziet. Een volle bos haar met flink wat volume is de droom van menig man en vrouw. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je jouw coupe een flinke boost aan volume kunt geven. In dit artikel lees je de beste tips voor meer volume in jouw kapsel.

Zo breng je volume in je kapsel
© Pixabay.com

Laat het juiste kapsel aanmeten
De manier waarop jouw haar wordt geknipt, is van groot belang voor het volume. Zeker wanneer je van nature stijl en sluik haar hebt, is het verstandig om jouw kapsel goed te laten knippen. Wanneer je kiest voor een kapsel met laagjes, lijkt jouw haar van nature al een stuk voller. Heb jij krullen, maar mis je volume? Ga dan naar een kapper die gespecialiseerd is in krullend haar. Deze kan een perfect kapsel aanmeten, waardoor jouw haar altijd een stuk voller en beter eruit ziet.

Volume producten
Om slap haar meer volume te geven, kun je ook gebruik maken van volume producten. Gebruik haarverzorgingsproducten die zorgen voor meer volume. Je kunt denken aan een volume shampoo, conditioner en natuurlijk mousse en haarspray. De juiste haarproducten kunnen jouw kapsel een echte lift geven. Vermijd verzwarende verzorgingsproducten, deze maken jouw haar slap. Kies voor verzorgingsproducten die speciaal zijn ontworpen om het haar meer volume te geven.

Styling
Een andere manier om jouw kapsel meer volume te geven, is door jouw haar op een andere manier te stylen dan dat je gewend bent. Prep jouw haar met volume producten en ga vervolgens aan de slag met de krultang, föhn of warmteborstel. Geef jouw haar een flinke boost door jouw haar ondersteboven te föhnen. Jouw haar krijgt zo veel meer volume en blijft langer volumineus staan. Weet jij niet goed hoe je jouw haar het beste kunt stylen? Doe online inspiratie op en volg tutorials. Natuurlijk kun je ook altijd bij jouw kapper om advies vragen omtrent de styling van jouw haar.

Zo breng je volume in je kapse
© Pixabay.com

Was je haar minder
Minder is meer als het gaat om het wassen van jouw haar. Was jij jouw haar dagelijks of om de dag? Dat is helemaal niet nodig. Door jouw haar te vaak te wassen, kan het slap en futloos worden. Het raakt zijn natuurlijk glans en volume kwijt. Bekijk ook goed welke verzorgingsproducten je gebruikt. Voedende haarmaskers of conditioners zijn perfect om meer glans te krijgen, maar zorgen ook voor verzwaring van het haar. Jouw haar is dan eerder geneigd om slap te gaan hangen, door de zware verzorgingsproducten. Probeer eens om jouw haar minder intensief te wassen en je zult al gauw jouw natuurlijk volume terugzien.

Wanneer je gebruik maakt van bovenstaande tips, kan ook jouw sluike haar meer volume krijgen. Je kunt vol zelfvertrouwen met een volle en volumineuze bos haar over straat. Let op de juiste producten voor je haar, laat een beter kapsel aanmeten en zorg voor de juiste styling. Ook jij kunt dat extra volume in jouw haar creëren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *