Zo breng je blush aan

Kun jij ook niet zonder blush? Je gaat niet de deur uit voordat je een laagje hebt aangebracht? Of is dit voor jou alleen iets wat je gebruikt bij speciale gelegenheden? Of wanneer je een nacht slecht geslapen hebt? Hoe dan ook, hoe breng je blush nu eigenlijk het beste aan?

Zo breng je blush aan
© Pixabay.com

Gebruik je poeder of crème?

Wat gebruik jij om je gezicht meer vorm en kleur te geven? Op zich maakt het qua effect niet heel veel uit of je een crèmeblush of een poederblush gebruikt. Vooral de kleur is heel bepalend. Naast poeder en crème is er trouwens ook nog een vloeibare variant. Kijk vooral naar jouw huid om te bepalen wat de beste keus is. Heb je een vrij vette huid, kies dan voor poeder. Deze heeft namelijk een matterende werking. Crème is al snel vettiger. Heb je een vette huid, dan voelt dit minder comfortabel. Bij een normale huid maakt het niet veel uit wat je kiest.

Wel of geen kwastje gebruiken?

Breng jij de blush aan met je vingers of liever met een kwast? En maakt het eigenlijk wel verschil? Voor een zo natuurlijk mogelijk effect kun je de poederblush het beste aanbrengen met een speciale blushkwast. Dit is een andere kwast dan een poederkwast. Die is namelijk iets kleiner. Bij crèmeblush zul je al snel merken dat een kwast minder prettig werkt. Door de textuur kun je deze beter met je vingers aanbrengen. Kies je toch voor de kwast, gebruik deze dan deppend en licht roterend. Probeer niet strijkend te werken. Bij een poederblush kan dat wel.

Zo breng je blush aa
© Pixabay.com

Waar breng je de blush precies aan?

Hoe krijg je het mooiste effect en de beste uitstraling? Dat kan nog best een dingetje zijn. Een hele handige tip is de volgende: ga voor de spiegel staan en glimlach naar jezelf. Zie je dat er een soort appeltjes op je wangen te voorschijn komen? Daar moet je gebruik van maken. Zoek het meest bolle gedeelte van je wangen. Dat is precies de plek waar je de blush moet aanbrengen. Je begint dus op die bewuste plek en daarna werk je verder richting je oren of je slapen. Het is afhankelijk van de vorm van jouw gezicht welke kant je de blush op strijkt. Ook het effect dat je wilt bereiken speelt hierbij een rol. Is jouw gezicht hartvormig of rond, werk de blush dan uit richting de slapen. Je zult merken dat op die manier heel mooi de jukbeenderen een accent krijgen. Is jouw gezicht meer langwerpig en wil je dat het minder smal lijkt? Wrijf de blush dan meer richting je oren. Meer horizontaal dan verticaal dus eigenlijk. Dit zorgt heel duidelijk en goed zichtbaar voor een optische verbreding. Is dat precies wat jij wilt bereiken met je blush? Breng dan ook nog een beetje blush aan op het puntje van je neus en aan de onderkant van je kin. Om het plaatje helemaal perfect te krijgen, breng je op het laatst nog een klein beetje blush aan bij de bovenkant van je voorhoofd. Bij de haargrens dus.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *