Alles wat je moet weten over haarextensions

Ben jij jaloers op meiden met een volle bos haar? Dat is nergens voor nodig. Met hairextensions heb jij zelf binnen een handomdraai ook een prachtig vol kapsel. Met een paar extensions creëer je eenvoudig en snel een volumineuzer kapsel of krijg je eindelijk lang haar. Lees snel verder om er achter te komen waarom extensions zo ideaal zijn en welke soorten haarextensions er bestaan.

Alles wat je moet weten over haarextensions
© Pixabay.com

Wanneer kies je voor hairextensions?

Haarextensions zijn er echt niet alleen voor vrouwen die een haarverlenging willen. Natuurlijk zijn extensions ideaal wanneer je langer haar wilt, maar ook worden extensions vaak gebruikt om het haar voller te maken. Dit valt onder andere te zien bij beroemdheden zoals Selena Gomez, Ariana Grande, Beyoncé en Rihanna. Met extensions krijg je in een oogwenk een andere uitstraling en je kunt jouw kapsel gemakkelijk aanpassen op verschillende speciale gelegenheden. Extensions zijn namelijk in heel veel leuke kleurtjes verkrijgen, dus je hoeft deze niet per se alleen in je eigen haarkleur te dragen.

Echt of nep haar?

Extensions zijn verkrijgbaar in synthetische vorm of als 100% natuurlijk haar. Echt haar gaat en stuk langer mee en kan, net als je eigen haar, aan hitte van bijvoorbeeld de stijltang of föhn worden blootgesteld. In het geval van synthetisch haar kan dit absoluut niet omdat het kan gaan smelten. Daarnaast verliest synthetisch haar sneller zijn glans. Extensions van natuurlijk haar zijn een stuk prijziger, omdat de kwaliteit een stuk beter is. Op de langere termijn is dit dan ook de beste keuze.

Alles wat je moet weten over haarextension
© Pixabay.com

Extensions door ringetjes

Je kunt de haarextensions in je kapsel laten plaatsen door de kapster door middel van een ringetje. Hierbij wordt een plukje van je eigen haar door het ringetje gehaald en de extension bij je echte haar geplaatst. Het ringetje wordt vervolgens met een nijptang dichtgeknepen. Bij deze methode komt geen warmte vrij waardoor je natuurlijke haar optimaal beschermd blijft. Omdat je haar groeit zal je wel iedere maand de ringetjes weer los moeten laten halen en hoger laten plaatsen.

Clip-in extensions

Als je de haarextensions vast laat zetten in je kapsel, horen deze bij jouw look. Met clip-in extensions kun je echter veel meer experimenteren. Zo kun je de extensions bijvoorbeeld alleen dragen naar een date of een feestje. De clip-ins bestaan uit twee tot acht stroken van echt haar. Deze plaats je tussen je eigen haar door middel van clipjes. Een van de grootste voordelen is dat je de extensions in en uit kunt doen wanneer je wilt. Daarnaast is het doorgaans een stuk goedkoper dan losse extensions omdat je niet naar de kapper hoeft om deze te laten plaatsen. Een populair alternatief voor de clip-in is de flip-in-hair extensions. Dit is een haarstrook die je bevestigt door middel van een onzichtbaar draadje. Je maakt de flip in vast net achter je haargrens en trekt deze vervolgens voorzichtig over de bolling van je hoofd.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *