De feestelijke make-up van stap tot stap

Eigenlijk is elke dag een feestje. Maar wanneer je tijdens de feestdagen extra uit wilt pakken, investeer dan in een feestelijke make-up. Houd er rekening mee dat ’s avonds het licht anders is dan overdag. Zorg er daarom voor dat je de make-up ’s avond iets zwaarder aanzet in verband met het licht. Natuurlijk mogen glitters, eyeliner en lipstick niet op jouw boodschappenlijstje ontbreken. Gebruik je normaal gesproken geen of weinig make-up maak dan een keuze uit één van deze producten. Zelfs met weinig make-up creëer je eenvoudig een feestelijke look. Wil je zeker weten dat je met de feestdagen geen flater slaat? Volg dan deze stap voor stap make-up tips en vergeet niet van tevoren te oefenen.

De feestelijke make-up van stap tot stap
© Pixabay.com

Glitter en glamour basis make-up

Zorg allereerst voor een goede basis. In de gure wintermaanden is het verstandig om je huid goed te hydrateren. Dit kan met een dagcrème, gezichtsmasker of serum. Wanneer je overdag een borrel hebt en ’s avonds een feestje is het daarnaast belangrijk dat je make-up de hele dag goed blijft zitten. Gebruik hiervoor een primer als basis en maak je make-up af met een setting spray. Beide zorgen er voor dat de foundation goed hecht en blijft zitten.

Neem in je tas altijd een poeder foundation mee om glimmende plekken bij te werken. Deze poederdoosjes bevatten vaak een handig spiegeltje. Bij een echte glitter en glamour look mogen highlighters natuurlijk niet ontbreken. Kies hierbij voor een bronzer of liquid highlighter op de jukbenen voor een glanzend effect. Accentueer vervolgens met een poeder highlighter specifieke gedeeltes van het gezicht.

Stralende oog make-up

Een stralende oog make-up begint bij verzorgde wenkbrauwen. Investeer daarom in een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste. Definieer je wenkbrauwen met een poeder, pen of gel. Belangrijk is in ieder geval om de binnenkant licht te houden en de buitenkant iets scherper en donkerder te tekenen. Een feestelijke look is niet compleet zonder eyeliner.

De feestelijke make-up van stap tot sta
© Pixabay.com

Volg de laatste trend of het gebied van feest make-up en gebruik een glitter eyeliner boven je zwarte eyeliner. Wil jij stralend op de foto staan bij het kerstdiner? Breng dan een beetje highlighter aan op de binnenkant van je oog, onder je wenkbrauw en in het kuiltje van je bovenlip. Door deze gedeeltes van het gezicht te accentueren, reflecteert het licht en creëer je een onweerstaanbare twinkeling.

Verleidelijke lippen

Geen zin om uren achter de make-up tafel te zitten? Ga dan voor een feestelijke lipstick. Rood is een tijdloze klassieker. Zorg er in ieder geval voor dat je eerst je lippen scrubt en hydrateert voordat je lippenstift aanbrengt. Hierdoor drogen je lippen minder snel uit en blijft de lipstift mooi zitten.

Voor perfect gevormde lippen gebruik je vervolgens een lipliner. Door een iets donkerdere kleur te kiezen, ontstaat er extra volume. Bij het aanbrengen van een lippenstift is het belangrijk dat je, in tegenstelling tot een liquid lipstick, het product verdeeld over je lippen door wrijving. Is rode lippenstift iets te heftig voor jou? Kies dan een neutrale lipgloss voor verleidelijke lippen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *