Operatie mommy make-over

Een zwangerschap, bevalling of borstvoeding heeft bij vele vrouwen een blijvende impact op hun lichaam. Sommige imperfecties krijg je weer weggewerkt door te sporten, andere gaan dan weer niet weg. Nooit meer. Misschien overweeg je daardoor iets wat je vroeger nooit voor mogelijk hield: plastische chirurgie.

© Pixabay.com

Je lichaam voor en na de bevalling

Betrap je jezelf erop met nostalgie terug te kijken naar foto’s van je lichaam voor je kinderen had? Een nagenoeg perfect lichaam met strakke buik, zonder striemen en zonder hangborsten? Those were the days … Je blaakte van zelfvertrouwen en voelde je aantrekkelijk in elke outfit. De kans is groot dat je zwangerschappen hieraan een eind hebben gemaakt. Een zwangerschap, bevalling of borstvoeding kan een grote impact op je lichaam hebben. Hoe ambitieus je ook bent, je kan je oude lichaam niet volledig terugkrijgen door enkel te sporten. Het neemt de striemen niet weg, het overtollige buikvet en het lift je borsten niet op magische wijze. Maar je komt er terug door in shape en je zal er strakker uitzien wanneer je kleren draagt. Niettemin word je, wanneer je je ’s avonds uitkleedt, opnieuw geconfronteerd met de pijnlijke gevolgen van je veranderde lichaam.

Allesomvattende make-over

Maakte je tot hiertoe altijd deel uit van de groep tegenstanders van plastische chirurgie? Was je sceptisch wanneer je collega vertelde over haar facelift? Fronste je je wenkbrauwen wanneer je beste vriendin zei dat ze een borstvergroting wilde? Door je veranderde lichaam en het gebrek aan zelfvertrouwen dat je hierdoor ervaart, is de kans groot dat je je nu afvraagt of het iets voor jou is.

Een vriendin van me was vroeger ook zo. Maar de impact van haar zwangerschappen op haar lichaam was zo groot, dat ze besliste enkele operaties te laten uitvoeren. Ze koos voor een mommy make-over. Ik had er tot dan nog nooit over gehoord. Deze allesomvattende make-over focust op de borsten en de buik. Door middel van een borstvergroting, borstlift, buikwandcorrectie en een liposuctie probeert men het lichaam terug te herstellen en haar vormen terug te geven.

© Pixabay.com

Boost je zelfvertrouwen

Tuurlijk is zo’n operatie heel ingrijpend. Je moet dus ook niet over een nacht ijs gaan. Ga te rade bij verschillende klinieken en informeer je bij andere vrouwen. Beslis pas effectief nadat je 100% zeker bent dat je dit wil doen. Bespreek het met je partner en zo veel mogelijk mensen. Maar volg je hart. Uiteraard gaan er veel mensen je dit afraden maar jij bepaalt hoe je je leven wil leiden. Heb je echt die boost aan zelfvertrouwen nodig, en denk je die te kunnen krijgen door een operatie, laat niemand je dan tegenhouden. Als het je gelukkiger zal maken, is het de juiste keuze.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *