Welke activiteiten te doen met kinderen tijdens de kerstvakantie?

e kerstperiode is een van de gezelligste tijden van het jaar. Het is een knusse tijd, maar met kinderen die vrij zijn tijdens de kerstdagen, kan het lastig zijn om de dagen goed te vullen. Waar kinderen in de zomer gewoon de hele dag buiten kunnen spelen, is het tijdens deze donkere en veelal koudere dagen lastiger om de dagen goed te vullen. Wil je jouw kinderen een onvergetelijke kerstvakantie bezorgen? Lees dan gauw verder over activiteiten die je met kinderen kunt doen tijdens de kerstvakantie. 

© Pixabay.com

Een dagje naar het zwembad

Een overdekt zwembad is natuurlijk een geweldig uitje. Zo kun je op een sombere en regenachtige dag toch de hele dag plezier beleven. Geniet van de warme baden, leuke glijbanen en een patatje toe. Het is een geweldig uitje voor het hele gezin. Je kunt naar een lokaal zwembad gaan, maar je kunt er natuurlijk ook een extra bijzonder uitje van maken en naar een speciaal tropisch zwembad gaan. Het is bijvoorbeeld een optie om een dagje naar het CenterParcs zwembad te gaan en te genieten van de wildwaterbanen en meer!

Een boswandeling

Maak het jezelf niet te moeilijk deze dagen en zoek de natuur op! Even lekker met elkaar een boswandeling maken en bij thuiskomst genieten van een warme kop chocomelk, is natuurlijk een geweldige activiteit deze tijd van het jaar. Je kunt gewoon het bos ingaan, maar je kunt ook eerst online op zoek gaan naar een kindvriendelijke wandelroute bij jou in de buurt. Dit zijn vaak korte routes met speeltoestellen onderweg. Zo kun je een heerlijke tijd in de buitenlucht besteden en de kinderen vinden het nog leuk ook!

Kerstcadeaus bestellen

Kerst is natuurlijk ook een periode van cadeautjes. Deze moeten wel eerst gevonden en gekocht worden. Je kunt jouw kinderen laten helpen. Je kunt hen de opdracht geven om mooie kerstcadeaus voor oma en opa uit te zoeken of zelf een lijstje te maken met gewenste cadeaus. Dit is een mooie opdracht dat ze een flink dagdeel bezig kan houden. Het is een leuke activiteit voor jong en oud!

© Pixabay.com

Samen bakken

Geniet van de gezellige kerstsfeer in huis en ga samen bakken met de kinderen. Hier heb je een flink portie geduld voor nodig, maar het is de gezelligheid dat voorop staat. Een leuke optie is om samen kerstkoekjes te bakken en deze vervolgens uit te delen aan vrienden, buren of familie. Ook kun je samen een gingerbread huisje maken. Dit is een typisch Amerikaanse traditie om samen een huisje van gemberkoek te maken en deze zelf te versieren. Het kan een mooie traditie worden bij jullie thuis.

Hoe overleef je de kerstvakantie met kinderen? Dat is helemaal niet moeilijk! Zorg voor een leuke lijst met activiteiten die je kunt ondernemen. Let daarbij op uitjes en activiteiten die zo min mogelijk gebonden zijn aan het weer. Selecteer de mooiste activiteiten en wellicht worden dit nieuwe familietradities tijdens de kerstperiode. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *