Hoe je veilig voelen in je woning?

Privacy is doorheen de jaren belangrijker geworden. We willen steeds meer onze eigen cocon creëren waar we ons echt veilig voelen en weren daarbij liever de blikken van nieuwsgierigen. Denk maar aan de omheinde tuin en de vele mogelijkheden om meer privacy in je huis te creëren. 

© Pixabay.com

Inbraakveilig

Er zijn heel wat tips die je kunt toepassen om je veiliger te voelen. De installatie van een alarm kan je veiligheidsgevoel verhogen en is bovendien effectief om je spullen te beschermen. Maar ook een extra slot is geen overbodige luxe, wanneer je jouw woning meer inbraakveilig wilt maken.

Een gevoel van veiligheid hangt niet alleen samen met een alarm of de verschillende maatregelen om je woning te beveiligen langs de buitenkant. Ook het gevoel dat je zelf hebt wanneer je thuis rondloopt is erg belangrijk. Dit hangt vaak samen met de privacy die je zelf ervaart. Heb je voortdurend het idee dat je bekeken wordt door voorbijgangers? Zet dan een haag rondom je tuin of kies voor een houten schutting. Voel je je veiliger als er deels nog contact is met de straat, dan kun je beter kiezen voor raamdecoratie die is afgestemd op jouw behoeften.

© Pixabay.com

Privacy en meer

Vandaag installeren veel mensen aan het raam lamellen omwille van hun veelzijdigheid en moderne look. De lamellen of jaloezieën worden geroemd om hun subtiele manier om privacy te creëren in huis. Het woord ‘jaloezie’ zou afkomstig zijn van het Italiaans, waar het betekent dat je ziet zonder gezien te worden. Het zou ooit ontworpen zijn om nieuwsgierige blikken buiten te houden maar evengoed te genieten van een natuurlijke ventilatie op zomerse dagen. 

Bovendien zijn ze handig om de lichtinval te bepalen en houden ze de warmte buiten op een zomerse dag. Een onderschat voordeel is hun isolerende functie als je ze sluit tijdens de wintermaanden. Goed voor je portemonnee en bovendien mooi vanaf de straatzijde van je woning. Ook de geluiddempende eigenschap van lamellen is mooi meegenomen. Lamellen hebben dus nog meer functionaliteiten dan je zou denken en je kunt ze verkrijgen in hout, aluminium of pvc. Bovendien worden ze op maat gemaakt zodat ze perfect passen in je interieur.

Binnengluren vermijden

Past een lamel of jaloezie niet meteen in je interieur, dan zijn er nog andere mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om rolgordijnen te installeren. Ze doen even goed hun werk als het op privacy aankomt en vormen een mooie aankleding van de ruimte. Ze werken bovendien ook isolerend en laten het toe om de kamer koel te houden bij zomerse temperaturen. Laat je ook hier volledig gaan als het gaat over kleuren en stoffen want de mogelijkheden zijn oneindig. Zo verbind je het esthetische met een veilig en aangenaam gevoel in je eigen cocon.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *