Je uitstraling veranderen? Denk aan een bril!

Waar de bril vroeger met name als een hulpmiddel voor iemand met slechte ogen werd gezien, is dit anno 2023 zeker niet meer het geval. Dit komt met name door de ontwikkelingen die er hebben plaatsgevonden in de brillenindustrie. Doordat brillen steeds meer een fashion statement zijn geworden, zijn er ook steeds meer variaties gekomen in de ontwerpen van de verschillende brillen. Hierdoor is het dan ook altijd mogelijk om een bril te vinden die perfect matcht met jouw outfit. Ben jij nu benieuwd hoe jij je uitstraling kunt afmaken door het dragen van een bril? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over.

© Pexels.com

Accentueren van het gezicht

Een bril is van enorme invloed op de manier waarop mensen jouw gezicht zien. Dit komt natuurlijk doordat de bril een relatief groot deel van het gezicht bedekt. Wat veel mensen hierin vergeten is dat de bril ook van grote invloed is op de uitstraling van het gezicht. Denk hierbij aan de breedte van het montuur, maar ook zeker aan de kleur van het montuur. Een grote bril zal er in dit geval ook voor zorgen dat het hoofd een stuk groter lijkt, terwijl een kleiner montuur juist weer voor een kleiner voorkomen van het gezicht zorgt. Zorg er dan ook voor dat je een montuur vindt dat ervoor zorgt dat je gezicht er zo goed mogelijk uit komt. Daarnaast is de kleur van het montuur erg belangrijk. Hierin geldt over het algemeen dat hoe donkerder het montuur is, hoe meer deze ook zal opvallen. Wil je dus je gezicht meer laten spreken? Kies dan juist voor een lichter montuur! Wil jij juist de bril laten opvallen als stijl object, dan kun je weer beter voor een donkerder montuur kiezen. Een opticien adviseert je hier overigens ook in!

© Pexels.com

Matchen met de outfit

Wil jij een bril dragen die uitsluitend bedoeld is voor de potentiële modieuze aspecten? Dan is het van belang om verschillende monturen te kopen die matchen met jouw verschillende outfits. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Als jij bijvoorbeeld daadwerkelijk een bril nodig hebt. Dan is het eerder aan te raden om een wat neutraler montuur te kiezen. Dit kan het geval zijn als je een min- of plus afwijking op de ogen hebt, of als je bijvoorbeeld een cilinderafwijking hebt. In dit geval kun je vaak zowel van dichtbij als veraf niet scherp zien. Je zult de bril dan altijd moeten dragen en niet alleen als stijl object zien. In deze gevallen is een neutraal montuur veiliger omdat je deze met al je outfits kunt matchen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *