Organiseer een ouderwetse spelavond met vrienden

Gezelschapsspellen zijn weer helemaal hip en hot. Van vintage games zoals Monopoly of Ganzenbord tot de hippe, moderne spellen zoals Carcassonne of Kolonisten van Catan, mensen komen weer samen om gezellig samen te spelen. 

Het aanbod in gezelschapsspellen is tegenwoordig enorm. Van eenvoudige legpuzzels tot ingewikkelde escape games die je in je woonkamer kan spelen: er is wel wat voor iedereen. Zelfs wanneer je niet van klassieke gezelschapsspellen houdt, zijn strategische spellen misschien wel wat voor jou, of fantasierijke rollenspellen.

© Pixabay.com

Spelen met vrienden

Gezelschapsspellen speel je best met een aantal mensen. Er zijn natuurlijk genoeg spelen die je op je eentje of met twee personen kan spelen, maar vaak zijn de spellen voor vier of meer personen simpelweg leuker. Bovendien is zo’n speelavond een geweldige gelegenheid om je vrienden nog een keertje uit te nodigen. 

Om van zo’n gezelschapsspellenavond een succes te maken, nodig je best vrienden uit die elkaar een beetje kennen en, vooral, mensen die wel houden van een gezelschapsspel. Het is altijd net wat gemakkelijker als de spelers het spel al kennen, zodat je niet de halve speeltijd verspilt aan het uitleggen van de regels, maar je kan ook samen nieuwe spellen ontdekken. 

Een hapje en een drankje

Een gezelschapsspel neemt al gauw een uurtje of zelfs meer in beslag. Je serveert dus best wat te eten en te drinken voor jouw vrienden. Denk aan koffie en koekjes – met illy capsules serveer je moeiteloos verschillende smaken koffie – of zelfs een heuse maaltijd. 

Is je vriendengroep echt helemaal gek op gezelschapspelletjes, dan weet je al dat zo’n avond fanatiek kan worden én lang kan duren. Zet daarom wat dingen klaar die je vrienden zelf kunnen nemen als ze er zin in hebben. Denk aan hapjes en koeken in aparte verpakkingen en een koffiezetmachine met senseo pads. Je vrienden nemen wat ze willen, wanneer ze willen. Zo hoef jij je van niets wat aan te trekken. 

© Pixabay.com

Keeping score

Heb je de smaak voor gezelschapsspellen te pakken? Organiseer dan op vaste tijdstippen een spelavond. Nu weer eens bij jouw thuis, dan weer bij een ander. Hou de score bij of organiseer zelfs een vriendschappelijke competitie: wie op een jaar het meeste punten scoort in een spel naar jullie keuze, wint een etentje, bijvoorbeeld. 

Gezelschapsspellen spelen kan een heel fijne manier zijn om je avonden door te brengen, zeker als je samen met vrienden speelt. En of je nu de score bijhoudt of niet, het gaat er om dat je samen plezier maakt. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *