Tips voor het kopen van de perfecte fiets

Belgie is bij uitstek een echt fietsland. Dat is ook niet zo vreemd, want een fiets is een perfect vervoermiddel zowel voor recreatieve doeleinden als voor praktische zaken. Ook zijn de voorzieningen voor fietsers zijn in ons vlakke land ideaal. Er zijn vele goed onderhouden fietspaden die over het algemeen goed verlicht zijn. Ook is er een duidelijk routenetwerk voor fietsers. Daarnaast is de fiets een goedkoop alternatief voor de auto en is fietsen goed voor je gezondheid.

© Pexels.com

Mocht je een nieuwe fiets willen aanschaffen, dan is dat zeker een goede investering. Het is wel goed om vooraf te bedenken wat je wensen en eisen zijn.
Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Met deze tips weet je precies waar je op moet letten als je een nieuwe fiets gaat kopen.

Tips voor de aanschaf van een nieuwe fiets

  • Ten eerste is het belangrijk om te bepalen wat je budget is. Kijk hierbij niet alleen naar de aankoopprijs, maar ook naar het onderhoud dat jaarlijks nodig is en naar de eventuele kosten voor de verzekering. Als je dat helder hebt, kun je al gerichter kijken naar het aanbod.
  • Er zijn verschillende soorten fietsen te koop. Je hebt onder andere stadsfietsen, racefietsen, mountainbikes, elektrische fietsen en de onder de jeugd steeds populairdere wordende, fat bike. Bedenk vooraf goed voor welke gelegenheid je de fiets het meest gaat gebruiken, dan weet je meteen welk soort het beste bij jouw wensen past.
  • Om comfortabel te kunnen fietsen, heeft u een fiets met de juiste afmetingen nodig. De framemaat moet passend zijn bij de lichaamslengte. Op internet zijn vele handige tabellen te vinden waarbij je met een rekensom aan de hand van de lengte van het binnenbeen de juiste framemaat kunt achterhalen.
© Pexels.com
  • Je hebt de keuze uit een fiets zonder versnellingen of met meerdere versnellingen. Als je korte stukken fietst, kan je dit prima doen zonder versnellingen. Het voordeel hiervan is dat de fiets goedkoper is en minder snel stuk gaat. Als je ook langere afstanden aflegt, zijn versnellingen wel handig. Voor vlakke stukken, heb je genoeg aan drie versnellingen, als je ook wat hoogteverschillen zult tegenkomen, is het ideaal om voor zeven of acht versnellingen te kiezen.
  • Uiteraard is het uiterlijk van de fiets ook belangrijk. Ga voor een fiets die bij uw persoonlijkheid past. Stemmig grijs voor een stijlvolle look of juist een hip wit exemplaar.
  • De laatste tip die we hebben, is om je nieuwe tweewieler aan te schaffen bij een betrouwbare winkel met een goede service. BIKE24 is een online winkel die fietsen van vele topmerken verkoopt en daarbij ook de juiste accessoires heeft. Ze hebben al jaren een trouw klantenbestand door hun goede prijs en kwaliteit.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *