Je relatie een boost geven in 2023? Zo doe je dat!

Het nieuwe jaar is inmiddels alweer in volle gang. Dat betekent dat iedereen druk bezig is met hun goede voornemens waarmaken. Dit zijn vaak dingen als gezonder eten, meer bewegen of stoppen met roken. Toch kan het ook zijn dat je als goed voornemen misschien hebt bedacht om meer tijd in je relatie te steken. Dit kan komen doordat je gemerkt hebt dat je in 2022 niet genoeg tijd aan elkaar hebt besteed, of misschien zit jullie relatie over het algemeen wel in een dipje. Wat de reden ook is, het is altijd goed om je relatie een boost te geven. Maar hoe kun je dit nou het beste aanpakken? In deze blog lees je tips over hoe je je relatie nieuw leven in kan blazen in 2023.

© Pexels.com

Haal de romantiek terug

Waarschijnlijk zijn jullie al een tijdje samen en is de romantiek misschien ver te zoeken. Dit is niet gek, want die echte verliefdheid en kriebels die jullie in het begin hadden zijn misschien wat vervaagd. Toch is het belangrijk om de romantiek te blijven behouden in jullie relatie. Is deze even ver te zoeken? Probeer het dan terug te halen! Romantiek zit m al in de kleine dingen. Zo kun je elkaar bijvoorbeeld eens verrassen door spontaan bloemen online bestellen als cadeau. Met dergelijke kleine cadeautjes laat je weer zien dat je elkaar waardeert. Dit zal de vonk weer opnieuw doen overslaan. 

Zorg voor voldoende quality tijd

In een relatie is het erg belangrijk om echt tijd ook voor elkaar maken. Wanneer stellen samen gaan wonen is dit echter iets wat er vaak bij inschiet. Jullie zien elkaar immers toch standaard elke dag. Tussen het drukke werkleven, sporten en sociale contacten vergeten jullie waarschijnlijk om ook nog wat tijd echt samen te besteden. Probeer dan ook zo vaak mogelijk quality time voor jullie in te plannen. Maak een avond vrij voor elkaar en ga eens lekker uit eten of iets anders leuks doen samen. Je zult zien dat de oude verliefdheid weer terug komt, al is het maar voor even. Hebben jullie moeite met tijd voor elkaar vrijmaken? Spreek dan een vast moment in de week of maand af waarin jullie echt samen zijn en hou je hier ook aan. 

© Pexels.com

Communiceer wat vaker 

Communiceren doen jullie waarschijnlijk elke dag, maar wanneer is het nou eens wat dieper gegaan dan de standaard dingen? Het belangrijkste in een relatie is communicatie, dus je doet er goed aan om dit niet te laten verwateren. Probeer dan ook eens in de zoveel tijd je telefoon weg te leggen en eens echt met elkaar te praten. Vertel over jullie gevoelens en gedachten en spreek af dat alles gezegd mag worden, zonder oordeel. Je zult zien dat deze goede gesprekken ervoor zullen zorgen dat jullie relatie intiemer en beter wordt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *