iPhone 12 hoesje: Tips om het beste model te kiezen

Mobiele toestellen zijn bijna verplichte accessoires in ons dagelijks leven. Wij dragen ze bij ons om het nieuws te lezen, routes uit te stippelen, te sporten, naar muziek te luisteren, te werken en voor vele andere dagelijkse activiteiten.

iPhone 12 hoesje Tips om het beste model te kiezen
© Deindesign.be

Bij de keuze van onze smartphones gaan we op zoek naar de beste technologie die de markt te bieden heeft, we evalueren de kosten-batenverhouding en kiezen het beste model dat we ons kunnen veroorloven. Als we dan bijvoorbeeld zo’n dure iPhone 12 gekocht hebben, willen we die ook goed beschermen. Daarom is het bij de aanschaf van een iPhone 12 hoesje belangrijk een aantal zaken in overweging te nemen, zoals schoonheid, bruikbaarheid en vooral de bescherming die het biedt.

Bekijk hieronder de belangrijkste soorten telefoonhoesjes en wat het voordeel van elk model is.

Bumper
De bumper bestaat uit een hoesje dat de zijkanten van de telefoon omsluit, waardoor het scherm en de achterkant vrij blijven. Het is een handig hoesje, vooral omdat de randen van de handsets hun zwakste punten zijn. Hoewel hij het toestel minder beschermt in vergelijking met een full body case, heeft hij het voordeel dat hij beter hanteerbaar is, juist omdat hij lichter en minder ruim is dan andere modellen.

Gewoonlijk is de bumper gemaakt van rubber aan de binnenkant – dat helpt schokken op te vangen – en kunststof aan de buitenkant. Er is een grote verscheidenheid aan kleuren en texturen voor deze covers, waarvan de openingen en gaten zijn gepositioneerd volgens het model van de smartphone.

Flip Case
De flip cases werken als een omhulsel voor de telefoon. Als hij gesloten is, bedekt hij zowel de voor- als de achterkant van het toestel en biedt hij een goede bescherming van het toestel. Om de telefoon te gebruiken, open je gewoon de voorkant, wat het hoesje erg praktisch maakt.

Het vermogen van de flip cover om de smartphone te beschermen hangt grotendeels af van het materiaal waarvan het gemaakt is. Er is een zeer grote verscheidenheid op dit gebied, maar de meest populaire zijn leder, koolstofvezel en een combinatie van vezel en kunststof.

Een van de nadelen van dit model telefoonhoesje is dat het scherm niet zichtbaar is, maar sommige modellen bieden slimme oplossingen voor dit probleem, zoals een doorzichtige voorkant of een opening die het mogelijk maakt het scherm te zien.

iPhone 12 hoesje Tips om het beste model te kieze
© Deindesign.be

Silicone en TPU
Hoewel deze namen verwijzen naar het fabricagemateriaal, niet naar het model zelf, staan siliconen en TPU hoesjes erom bekend dat ze de achterkant en zijkanten van het toestel bedekken, waardoor de voorkant bloot blijft. De siliconen hebben als voornaamste voordeel de buigzaamheid, die het hanteren vergemakkelijkt.

De TPU is behoorlijk resistent, maar biedt weinig comfort bij het hanteren. Dit komt doordat het oppervlak harder is, wat uiteindelijk ook in het ontwerp ingrijpt en de telefoon stijver maakt. Deze functie vermindert echter op geen enkele manier de flexibiliteit, en beschermt de telefoon beter tegen alledaagse ongelukjes.

Super beschermende hoesjes
Er zijn ook hoesjes ontworpen voor mensen die maximale bescherming willen. Dit type model interfereert het meest met de oorspronkelijke vorm en het gewicht van de telefoon, zodat het normaal gesproken niet in het dagelijks leven wordt gebruikt.

De super beschermende hoesjes zijn daarentegen een prima oplossing voor op reis, bij sportbeoefening of in situaties waarin het gebruik van het toestel meer vatbaar is voor ongelukken.

Sommige afdekkingen van dit type zijn waterdicht en zijn bestand tegen ongeveer 30 minuten onderdompeling tot een diepte van 2 meter.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *