Een aluminium pergola als blikvanger voor je tuin

Bij het woord pergola denken de meeste mensen waarschijnlijk aan houten balken in een tuin met klimplanten eromheen, maar een pergola is veel meer dan dat. Het verdiend dan ook zeker een meer uitgebreide omschrijving met de vele mogelijkheden en voordelen die het te bieden heeft. (Check alvast https://pro.conceptalu.com/be-nl/)

© Concept Alu

Multifunctioneel in gebruik

In steeds meer tuinen vormt de aluminium pergola dé blikvanger en dat is niet voor niks. Deze veelzijdige constructie wordt gebruikt als veranda of overkapping en kan los staan of aan de woning bevestigd worden. Vooral in geval van dit laatste creëer je als het ware een stukje extra leefruimte. Je kunt de pergola combineren met raamwerk of bijvoorbeeld een harmonicadoek. Dit is uiteraard een kwestie van smaak en natuurlijk de reden van gebruik. Wil je bijvoorbeeld achterin je tuin een lekkere zithoek, dan kies je waarschijnlijk eerder voor een harmonicadoek die je overigens zowel open als dicht kan doen. Eventueel plaats je extra rolgordijnen aan de pergola om altijd beschut te kunnen zitten. Voor een pergola tegen de woning aan is het gebruik van raamwerk een prima toevoeging. Zodoende haal je altijd een stukje binnen naar buiten. Ook komt het gebruik voor een schommel regelmatig voor. Zit je niet te wachten op een groot speeltoestel in je tuin, maar wil je je kinderen toch een speelmogelijkheid bieden, dan is een aluminium pergola een uitstekende optie.

© Concept Alu

De pergola laten begroeien

Extra leuk is het om de pergola te laten begroeien met mooie, sierlijke klimplanten, zodat het een nog natuurlijkere uitstraling krijgt. Tevens breng je op die manier net dat beetje extra sfeer aan, hoewel een pergola van aluminium zonder planten al stijlvol op zich is. Zeker in een moderne en strakke tuin past dit dan goed. Waar je voorkeur ook naar uit gaat, de mogelijkheden zijn er. Bijkomend voordeel van het laten begroeien, is dat je op die manier zorgt voor extra schaduw. Ook zit je dan net wat meer uit de wind.

De voordelen

Naast dat het erg mooi en stijlvol staat, biedt een aluminium pergola nog andere voordelen. Zo is het onderhoudsvriendelijk. Daarnaast heeft een aluminium pergola een lange levensduur. Op beide punten is het dus, voornamelijk op de lange termijn, een voordelige keuze. Dat is dan ook gelijk het volgende voordeel. Ook kan het net wat meer privacy bieden of, zoals eerder aan bod is gekomen, je leefruimte vergroten.

Door de lange levensduur is een pergola van aluminium zeker aan te bevelen, maar wist je dat het materiaal ook goed te recyclen is? Een duurzame keuze dus als je hier voor gaat. Denk ook eens na over de mogelijkheid van het plaatsen van zonnepanelen op je pergola. Een lekker, stijlvol plekje in je tuin en direct je eigen energie opwekken, altijd een goede keuze dus.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *