Geniet van een heerlijke nachtrust en begin de dag goed!

Examens, een drukke werkdag of heel veel te doen in het huishouden? Wat er ook op het programma staat, de dag goed beginnen is belangrijk. En hoe kan je de dag beter beginnen door een goede nachtrust te hebben gehad? Wanneer je niet uitgerust bent, is het veel moeilijker om aan die drukke dag te beginnen. Niet uitgerust wakker worden kan heel wat oorzaken hebben. Ziekte, veel aan het hoofd hebben of gewoon niet het juiste bedtextiel hebben. Dankzij de juiste producten zeg jij die slechte nachtrust voorgoed vaarwel!

© Pixabay.com

Alles begint met een goed hoofdkussen

Na een drukke werkdag verdienen we het om in een zalig bed te duiken en vredig in slaap te vallen. Heel veel mensen liggen echter vaak nog te woelen in bed omdat ze niet comfortabel liggen. Niet de juiste matras, een deken dat te zwaar is of een slecht hoofdkussen. Dat laatste kan voor heel wat problemen zorgen. Denk maar aan nek- of schouderproblemen en prikkelbaarheid de hele dag door. Een ergonomisch of orthopedisch hoofdkussen voorkomt heel wat leed en zorgt opnieuw voor heerlijke nachten. Een hoofdkussen dat zorgt voor de perfecte nekondersteuning resulteert in een goede slaap en een pijnloos, uitgerust gevoel de volgende ochtend.

Er zijn hoofdkussens voor verschillende soorten slapers. Zo heb je het ideale hoofdkussen voor de zijslaper, de buikslaper en de rugslaper. Aan jou om te bepalen welk soort slaper jij bent en zo het geschikte hoofdkussen te vinden.

© Pixabay.com

Kwaliteitsvol bedtextiel

Niet alleen het perfecte hoofdkussen of de juiste matras draagt bij tot een goede nachtrust, ook bedtextiel op jouw maat is belangrijk. En dan hebben we het niet alleen over de dikte van het dekbed of over onder hoeveel donsdekens je slaapt. Het perfecte bedtextiel begint al bij een matrasbeschermer kopen. Een goede matras moet ook goed beschermd worden om een optimale nachtrust te garanderen, zelfs al je bijvoorbeeld hevig transpireert. Waar moet je op letten als je een nieuwe matrasbeschermhoes aanschaft? Zo’n hoes neemt vocht op en verspreidt het, wat het geschikt maakt voor mensen die normaal tot hevig zweten. Een matrasbeschermhoes heeft dan ook een ademende functie. Deze hoes mag je wassen tot 60 graden om alle bacteriën te verwijderen. Twijfel je of je een goede keuze gemaakt hebt? Vraag advies in een gespecialiseerde winkel. Zo weet je zeker dat je geen kat in een zak koopt!

Pas lagen aan aan het seizoen

Het is logisch dat je in de winter onder een dikkere deken slaapt dan in de zomer. Het is belangrijk om goed na te denken over de dikte van je dekbed. Zie je ertegenop om elk seizoen een extra donsdeken op te leggen of af te trekken? Investeer dan in een all year dekbed. Dit is warm genoeg voor de winter, maar ook luchtig genoeg voor de zomer. Met het juiste hoofdkussen, een goede matrasbeschermhoes en zo’n all year dekbed slaap jij als een roosje!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *