Eerste wandelingen met een pasgeborene: wat mee te nemen

De eerste wandelingen lijken meer op de voorbereiding van een trektocht. Je moet nadenken over de tijd en plaats en een lijst maken van wat je nodig hebt. Net als bij wandelen is dit een individuele ervaring, en volledig begrip komt alleen met oefening.

© Pixabay.com

Lente-zomer wandelingen

Warm weer, zonneschijn, overal groen – een goed excuus om het huis uit te gaan en een wandeling te maken. Maar er zijn een paar subtiliteiten. De felle zon verhit snel de zijkanten van de kinderwagen en de hete lucht maakt je kind niet blij, dus maak je een zomerwandeling het best ‘s morgens of na 16 uur.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je baby in deze periode voldoende vocht binnenkrijgt. Dit kan zoveel zijn als water, sapjes of thee. Om ervoor te zorgen dat er geen vloeistoffen gemorst worden, kies je best vooraf thermosflessen en babybekers van goede kwaliteit. Lovi, bijvoorbeeld, heeft een breed assortiment en een aantrekkelijk ontwerp waarmee u uw kind kunt aanzetten tot het vaker drinken van water.

© Pixabay.com

Essentieel:

  • een kinder thermosfles met water voor de baby;
  • een reserveluier of -kleertjes – houd hierbij rekening met de eigenschappen van de baby, maar het is beter om meerdere luiers mee te nemen;
  • Natte en droge babydoekjes – kunnen nodig zijn bij het verschonen van de luiers of als uw baby vuil is;
  • een schone fopspeen of een speciaal ontsmettingsmiddel voor fopspenen;
  • lichtgewicht bedlaken – in de zomer beschermt dit tegen UV-stralen;
  • muskietennet of net ter bescherming tegen insecten – sommige kinderwagens zijn hiermee uitgerust, maar als dat niet het geval is, moet u er een apart aanschaffen;
  • regenhoes.

Ook belangrijke dingen die je misschien nodig hebt:

  • Als je baby kunstmatig gevoed wordt, moet je flesvoeding meenemen. Maar je moet geen kant-en-klare formule meenemen. Het kan slecht gaan, vooral in de zomer. Het is beter om poedervormige flesvoeding te nemen en een thermoskan te vullen met water dat is verwarmd tot de temperatuur die u nodig hebt om het te maken.
  • Luiercrème – zelfs als uw baby nog nooit bubbeltjes heeft gehad, is het beter om een kleine tube crème bij u te hebben.

Naast alle belangrijke en noodzakelijke dingen, mag je speelgoed niet vergeten. Dit kunnen hangers of rammelaars zijn die uw baby zullen vermaken en gelukkig maken. Canpol Babies rammelaars, bijvoorbeeld, zijn gemaakt van veilige materialen, passen perfect in kleine handjes en zijn geschikt als eerste speelgoed voor baby’s.

Het is een basisset van benodigdheden om met je kleintje te wandelen. Je kunt het geleidelijk aan uitbreiden of inkorten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *