De beste tips om langer te genieten van je geurstokjes

Geurstokjes – ook wel fragrance sticks genoemd – zijn de perfecte manier om je leefruimte nog aangenamer te maken. Ze verspreiden een subtiele, maar lekkere geur door je huis en maken het meteen gezelliger. Bovendien kunnen ze gebruikt worden om andere nare geuren te verdoezelen. Denk maar aan de geur van sommige huisdieren of onaangename luchtjes van buitenaf, zoals auto’s of mest. Hieronder volgen een aantal leuke tips om zo lang mogelijk van jouw geurstokjes te genieten!

© Pexels.com

Wat zijn geurstokjes precies en hoelang gaan ze normaal mee?

Geurstokjes zijn kleine houten stokjes die je in een vaasje met etherische oliën zet. De olie trekt in het hout en verspreidt een heerlijke geur, terwijl het langzaam verdampt. Er zijn verschillende geuren waaruit je kan kiezen, soms afgestemd op het seizoen. Hoe intens de geur is en hoe lang deze meegaat kan sterk verschillen per merk en soort. Dit staat aangeduid op de verpakking, maar meestal kan je toch rekenen op twee weken met een heerlijk parfum. Er zijn wel een paar dingen die je kan doen om de geur langer te behouden.

Gebruik minder stokjes

Wanneer je de verpakking van je geurstokjes bekijkt, zie je de houder met de olie waar alle stokjes in zitten. Hierdoor krijg je natuurlijk een zeer geconcentreerde geur, maar als je wilt dat je geurstokjes langer meegaan is het niet slim. Je kan beter maar de helft van de stokjes al in de houder steken en de andere achter de hand houden. Draai de stokjes regelmatig om, zodat de geur beter verspreid. Wanneer ze echt helemaal verzadigd zijn, gooi je de oude stokjes weg en vervang je ze door nieuwe. Hiermee verdubbel je de levensduur van jouw lekker geurtje.

Kies je locatie goed

Zet je geurstokjes op de perfecte plek om de geur langer intact te houden. Dit betekent dat je ze beter niet in de buurt van een (open) raam zet, omdat de geur dan eerder naar buiten zal trekken. Zet je houder ook niet in de zon of dicht bij de verwarming, want hitte kan de olie sneller doen verdampen en soms verandert het zelfs de geur. De beste plek om je geurstokjes te zetten, is op een veilige plek in het midden van de ruimte, weg van warmte en zonlicht.

© Pexels.com

Bespaar door bij te vullen

Een volledige set geurstokjes is niet goedkoop. Maar door je geurstokjes optimaal te gebruiken, bespaar je geld en gaan ze langer meer. Zijn de houten stokjes die je bij de set kreeg op? Gebruik gewoon satéstokjes of knutselstokjes in de plaats. Je kan de olie ook verdunnen met een klein beetje water. De geur is dan minder intense, maar je kan er langer gebruik van maken. Veel winkels verkopen ook een navulling voor de olie, waardoor je niet zomaar een volledig nieuwe set moet kopen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *