Deze routine om in vorm te blijven hou je het makkelijkste vol

Het hebben van een gezonde routine is van vitaal belang voor lichaam en geest. De dag levert meer op, het stressniveau daalt, we voelen ons gewilliger en kunnen productiever zijn op het werk en thuis. Om een gezonde routine te behouden is het belangrijk om oude en contraproductieve gewoontes achter te laten.

Deze routine om in vorm te blijven hou je het makkelijkste vol
© Pixabay.com

We weten dat de verantwoordelijkheden van het dagelijks leven tijd een steeds zeldzamer goed maken, dus we hebben 5 eenvoudige tips voor je geselecteerd om in de praktijk te brengen en jouw routine te transformeren.

1. Slaap lekker

Een goede nachtrust is het uitgangspunt voor een productieve dag. Een slechte nachtrust is in staat om ‘s morgens en ‘s middags chaos te veroorzaken. Je wordt slaperig, gedeconcentreerd, moe en met een hoge mate van stress.

Goed slapen is belangrijk voor een gezonde routine, want ‘s nachts produceert het lichaam belangrijke hormonen, zoals groeihormonen, en fixeert het het geheugen en het leren.

Om goed te kunnen slapen, creëert je een ritueel, dat kan beginnen met een warm en ontspannend bad. Laat de slaapkamer zo donker mogelijk en vermijd het blauwe licht, afkomstig van tv-schermen en smartphones. Vermijd ook cafeïne en alcoholische dranken aan het eind van de dag.

2. Hydrateer jezelf

Hoewel het voor iedereen duidelijk is dat men water moet drinken, wordt dit niet altijd in de praktijk gebracht. Het belang van hydratatie ligt in het feit dat chemische reacties die van vitaal belang zijn voor het functioneren van ons lichaam afhankelijk zijn van water.

Uitdroging maakt het moeilijk om afscheidingen te elimineren, beïnvloedt de cognitieve prestaties en stemming en belemmert het functioneren van de darm. Voor deze en andere factoren, drink water!

Water houdt het lichaam gehydrateerd zodat de darm beter kan functioneren, de huid er mooier uitziet en de gifstoffen worden geëlimineerd.

Deze routine om in vorm te blijven hou je het makkelijkste vo
© Pixabay.com

3. Lichamelijke activiteit beoefenen

De voordelen van regelmatige lichaamsbeweging zijn onmiskenbaar: het verbetert de conditie, controleert de bloeddruk, verlaagt het risico op diabetes en hartaanvallen, verhoogt de immuniteit, draagt bij aan de houding, vermijdt gewichtstoename en bestrijdt stress.

Kies de oefening die je het meest identificeert, die kan lopen, dansen, rennen, zwemmen, pilates, gewichttraining of crossfit zijn. Het gaat niet om de modaliteit, maar om de frequentie. Wetenschappelijke studies bevelen aan dat volwassenen ten minste 150 minuten gematigde lichaamsbeweging per week doen of 75 minuten intensieve aerobics.

4. Een gezond dieet

Gezond eten is in staat om het hart te beschermen tegen een hartaanval en om diabetes te voorkomen. Neem volle granen, fruit, groenten, mager vlees, magere melk, yoghurt, zaden in het algemeen en olijfolie op in je dieet.

Voeg antioxidanten en vezelrijke voedingsmiddelen toe aan jouw maaltijden. Vermijd frisdrank, zout, geraffineerde koolhydraten (witte rijst en koekjes), vet en zoet voedsel. Een evenwichtige voeding draagt bij aan een gezonde routine en de voordelen zullen op de middellange en lange termijn komen.

5. Maak tijd voor de familie

Zoek een plekje in het schema om bij de familie te verblijven. Als je kinderen hebt, maak dan leuke buitenprogramma’s of betrek de kinderen bij het bereiden van een gezond recept. Ze zullen het geweldig vinden!

Wat dacht je ervan om in het weekend een fietstochtje te maken in het park? Het is een programma dat volledige interactie met het gezin mogelijk maakt en lichamelijke activiteit bij kinderen vanaf jonge leeftijd aanmoedigt.

Een andere tip is om de kinderen elke dag te helpen met hun schooltaken of gewoon te gaan zitten om te praten aan de eettafel. Deze dagelijkse minuten met de familie zullen de moeite waard zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *