Ook na een bad kan je verder genieten

Voor je kind of baby is een bad vaak volop genieten. Minder leuk is het vaak als er dan een einde aan het bad komt. Door te zorgen voor een paar fijne rituelen (zoals een badjas kind of een badcape baby) na het badderen, kan de fijne ervaring van het bad eenvoudig verlengd worden.

© Pixabay.com

Een fijne badervaring voor je baby

Baby’s vinden het vaak heerlijk om in bad te gaan. Daarbij is het wel belangrijk om te zorgen dat het in de juiste omstandigheden gebeurt. Tussen twee voedingen in is een goed moment. Je baby is dan nog niet te hongerig. Doe je het direct na een voeding, dan kan een baby nog wat melk teruggeven. Om ervoor te zorgen dat je baby niet te koud wordt, moet de badkamer een aangename temperatuur voor je baby hebben. Dat is voor zo’n kleintje tussen de 20 en 24 graden. Het badwater moet ongeveer 37 graden zijn.

Om je baby na het bad warm te houden, wikkel je hem in een zachte badcape. Kies voor een badcape van 100% katoen, met een goed absorberend vermogen. Hoewel de baby het natuurlijk nog niet beseft, is het natuurlijk ontzettend leuk als de naam van je baby op de cape geborduurd is.

Ben je op zoek naar een persoonlijk kraamcadeau voor iemand die net een baby heeft gekregen, dan is dit het ideale cadeau.

Wil je jouw baby na het badderen warm en comfortabel houden, dan verwarm je de kleertjes die je hem aantrekt van te voren. Dat kun je doen door ze om een warme kruik te wikkelen voordat je jouw baby in bad doet. Op deze manier blijft het prettige en warme gevoel voor je baby ook na het badderen. Controleer voor je de kleertjes aantrekt wel even de metalen sluitingen. Soms worden deze te warm door de kruik.

© Pixabay.com

Kleine kinderen in bad doen

Ook peuters gaan meestal graag in bad. Je kunt ze een plezier doen met wat speelgoed voor in bad. Vaak vinden ze een washandje ook erg leuk. Daarmee kunnen ze zichzelf wassen, met een beetje hulp van jou natuurlijk. Geef ze bijvoorbeeld de opdracht hun arm te wassen. De meeste peuters hebben hier erg veel plezier in.

Natuurlijk staat veiligheid voorop. Laat je peuter niet alleen in het bad. Ze kunnen ook in een klein laagje water verdrinken. Een antislipmatje in bad voorkomt dat je kind uitglijdt. Ook voor een peuter is de ideale temperatuur van het badwater zo rond de 37 graden. Als je kind te groot wordt voor een badcape baby, is een badjas een ideale opvolger. Ook hierbij is het belangrijk dat de stof zacht en absorberend is. Je kunt je peuter de badjas aantrekken voordat je hem aankleedt. Zo krijg hij het niet koud tussen het uit bad stappen en het aankleden in. Ook de badjas kan voorzien worden van de naam van je kind. Niet alleen nu leuk, maar ook een mooi aandenken als je kind ouder wordt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *