Dit is de beste wandelvakantie ooit

Het leven kan soms zo druk en stresserend zijn, dat ik er behoefte aan krijg om me even terug te trekken. Niets is idealer dan een paar dagen de natuur in te gaan. Weg smartphone, weg social media. Even heerlijk onthaasten in de groene natuur en de zuivere boslucht.

Dit is de beste wandelvakantie ooit
© Pixabay.com

De Mullerthal trail
Mijn favoriete wandelvakantie is de Mullerthal trail. In totaal is deze route wel 112 kilometer lang, al kan je hem gelukkig ook in korte stukjes opdelen. De route bevindt zich in Groot-Hertogdom-Luxemburg, in het gebied dat men ook wel ‘klein-Zwitserland’ noemt. De Mullerthal Trail bestaat uit drie routes en vier ‘ExtraTours’ ter uitbreiding. Route 1 is 36 kilometer lang. Route 2 is de moeilijkste en bedraagt 38 kilometer. De derde route is ook 38 kilometer lang, maar is gemakkelijker omdat er minder hoogteverschillen zijn. De route is aangegeven door duidelijke bordjes. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om te verdwalen, al kan het nooit kwaad om voor de veiligheid een kaartje op zak te houden.

Overnachting en cultuur
Deze route is erg gevarieerd. Een van de leuke dingen aan deze routes, is dat je vlakbij een aantal kleine, rustieke dorpjes passeert, zoals Mullerthal, Larochette, Medernach enzovoort. Gezellig om even in rond te kuieren als afwisseling of om te gaan eten. Route 1 loopt zelfs helemaal doorheen de historische binnenstad. Het is de moeite waard om dit cultureel centrum te bezichtigen. Er zijn ook verschillende jeugdherbergen en campings op de route gelegen. Deze zijn allemaal mooi in orde en vormen een aangename gelegenheid om na een lange dag contact te maken met mede-wandelaars die daar verblijven. Het voordeel van de vele herbergen en campings is dat je je route gemakkelijk kan aanpassen aan je eigen niveau. Na wat kort puzzelwerk, stippel je zo je route uit met rustmomenten op de gewenste afstanden.

Dit is de beste wandelvakantie ooi
© Pixabay.com

Het landschap
De Mullerthal trail bevindt zich in een bosrijk dalgebied. Er zijn riviertjes en beekjes die door het landschap kronkelen (en waar je soms zelfs over moet). De riviertjes vormen op sommige plaatsen kleine watervalletjes die een ware streling zijn voor het oog. Helemaal de moeite waard zijn de Schiessentümpel-waterval en de kalktufbron. Verder zal je indrukwekkende rotsformaties en burchten tegenkomen op je pad. Zo brengt Route 3 van de trail je rechtstreeks naar de burcht van Beaufort. Een bezichtiging van deze ruïne kan je combineren met het proeven van de beroemde cassero, die daar tot op de dag van vandaag gemaakt wordt. Tijdens Route 2 kom je na een korte klim uit op een indrukwekkend uitzichtpunt, vanwaar je de stad Echternach en de Willibrord basiliek kan zien. Daarna volgt een steile kloof ‘Wollefsschlucht’ waar vroeger wolven een toevluchtsoord vonden. Ook word je helemaal omgeven door de vruchtbare fauna en flora. Tijdens mijn wandeling kwam ik zelfs oog in oog met een hert te staan! Een unieke belevenis!

Opgeladen!
Na zo’n weekendje weg ben ik helemaal opgeladen. Zo’n wandelweekend gaf me de tijd om helemaal tot mezelf te komen. De Mullerthal trail biedt enorm veel afwisseling en maakt van de wandeling een verrijkende ervaring. Even mijn gedachten de vrije loop laten gaan en niet meer opgejaagd worden door alle prikkels rond me heen, is een ideale manier om vol energie terug te keren van je vakantie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *