Zo test je of je relatie nog steeds werkt

Een relatie hebben is leuk, gezellig en fijn. Een relatie hebben is leuker dan single zijn. Geldt beide ook voor jouw relatie? Of heb je hier en daar wat twijfels? We stellen je een aantal vragen die je ook aan jezelf zou kunnen stellen. Daar gaan we.

Zo test je of je relatie nog steeds werkt
© Pixabay.com

Nog altijd even leuk?

Hebben jullie het samen nog altijd even leuk? Natuurlijk is het niet meer zo nieuw, supergezellig en spannend als in het begin. Maar hoe leuk is je relatie wel nog? Voldoet het aan wat jij van een relatie verwacht?

Ruzie

In iedere relatie speelt er wel eens iets. Je begrijpt elkaar niet, je bent het niet eens en heel af en toe is er eens ruzie. Hoe vaak spelen deze dingen in jouw relatie? En: hoe vaak hebben jullie ruzie? Over welke onderwerpen en hoe belangrijk zijn ze voor jou? Heb je het idee dat jullie er iedere keer wel weer uitkomen of blijven sommige belangrijke onderwerpen steeds maar weer terug komen?

Tijd samen, tijd alleen

De verwachtingen van een relatie verschillen per persoon. Ook hoeveel tijd we met elkaar willen doorbrengen is voor ieder mens anders. Hoe is dat voor jou? Zien jullie elkaar voor jouw gevoel genoeg? Of veel te weinig? In hoeverre is het bespreekbaar en te veranderen? Heb je voldoende tijd voor jezelf, en om bijvoorbeeld met anderen af te spreken? Of kom je steeds maar weer in de knel?

Hoe is de seks?

Seks is nog steeds een taboe, hoe open we vaak ook zijn. Het is ook niet het makkelijkste onderwerp om met elkaar te bespreken, maar voor veel mensen wel een belangrijk onderdeel van hun relatie. Maar als we het nu rechtstreeks aan jou vragen: hoe is jouw seksleven? Is het precies zoals jij het wil? Verwacht je veel meer op dat gebied? Of wil jouw partner juist veel vaker of andere intimiteit dan jij? In hoeverre is dit bespreekbaar tussen jullie?

Zo test je of je relatie nog steeds werk
© Pixabay.com

Vertrouwen

Voor heel veel mensen is vertrouwen een belangrijk iets, zeker ook door eerdere (en dus mindere) ervaringen. In hoeverre vertrouw jij jouw partner op een schaal van 1 tot 10? En wees eens eerlijk: in hoeverre kan jouw partner jou op diezelfde schaal vertrouwen?

Overeenkomsten

Hoeveel overeenkomsten hebben jullie, bijvoorbeeld qua opleiding, interesses en hobby’s? Over welke onderwerpen raken jullie maar niet uitgepraat? Welke dingen vinden jullie altijd weer leuk om samen te ondernemen? Of ontbreken ze en zou je dat anders willen?

Verschillen

In hoeverre verschillen jullie en hoe gaan jullie daar samen mee om? Zijn jullie beide in staat om eens toe te geven en het de ander naar de zin te maken? Of botst het regelmatig?

Trek je conclusie

Neem rustig de tijd voor bovenstaande vragen, je hoeft ze niet allemaal vandaag te beantwoorden. Maar wees eerlijk naar jezelf en naar je partner. Hopelijk kom je op veel positieve ja’s uit. Als dat niet zo is: praat er eens over met iemand die jou heel goed kent, zoals een goede vriend of vriendin, of een broer of zus. Je bent belangrijk genoeg om dit voor jezelf uit te zoeken, en te bespreken met je partner uiteraard.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *