Deze dingen moet je ooit als familie gedaan hebben

Ben je op zoek naar geweldige ideeën om met het ganse gezin een spannende dag te beleven? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres! Hier zijn vijf leuke en gezinsvriendelijke dingen om als familie samen te gaan doen!

Deze dingen moet je ooit als familie gedaan hebben
© Pixabay.com

1. Ga op roadtrip

Roadtrippers en Waze zijn twee apps om je te inspireren voor een ​​roadtrip. Waar moet je heen? Nou, er zijn wel honderden bestemmingen die je niet mag missen. Van citytrips tot langere roadtrips. Je kunt ook vertrekken met het vliegtuig als familie en ter plaatse een auto huren om aan jullie avontuur te beginnen. Of je gespt de rugzak op en maakt een stevige wandeltocht.

Heb je niet veel zin om lange afstanden af te leggen? Je kunt ook door je gemeente of stad toeren en bijvoorbeeld een expert worden in je geboorteplaats. Er is altijd iets fascinerends te doen, waar je ook bent.

2. Speel een zinspel

Zinspellen met de familie kunnen erg vermakelijk zijn en zijn geschikt voor alle leeftijden. Je hebt ook niet veel nodig, gewoon een stuk papier en een pen. Schrijf op het stukje papier een zin, dek af wat je hebt geschreven, maar geef een woord aan de volgende persoon. Als familie maak je de zin af – ga door totdat je denkt dat je klaar bent. De resultaten zijn vaak onwerkelijk, absurd en opmerkelijk dom – als je van dat soort dingen houdt, dan zul je als familie een fijne tijd beleven en urenlang gelachen hebben.

Je kunt het spel ook met tekeningen spelen. Iemand kiest een woord dat iemand anders moet gaan tekenen, de rest raad wat het woord is. Het was populair onder surrealistische schilders zoals Pablo Picasso en Salvador Dali in de 20e eeuw – waarom zou je het spel niet levend houden?

Deze dingen moet je ooit als familie gedaan hebbe
© Pixabay.com

3. Doe vrijwilligerswerk

Doorzoek je lokale gemeenschap op plaatsen waar je vrijwilligerswerk met de familie kunt doen. Populaire keuzes zijn onder meer dierenopvangcentra – er is waarschijnlijk een kattenopvang in je buurt, dus waarom zou je niet helpen een aantal schattige katachtigen te herplaatsen tijdens je vrije tijd?

De bonus hiervan is dat het je kinderen leert over empathie en goede daden voor anderen doen, wat een ongelooflijke persoonlijkheidskenmerk is.

Je kunt ook een dierenasiel proberen, waar je met het gezin een wandeling kunt doen met een van de asielhonden. Wie weet adopteren jullie de hond wel?

4. Maak een tijdcapsule

Deze zijn eindeloos fascinerend – leg een moment als familie in de tijd vast en haal het een aantal jaren later opnieuw boven (of helemaal niet en laat het over aan toekomstige generaties!).

Het enige wat je nodig hebt, is een luchtdichte doos. Vervolgens hebben jullie alle vrijheid om allerlei snuisterijen toe te voegen waarvan je denkt dat het jullie leven het beste samenvat.

5. Ga op schattenjacht

Doe mee met ‘s werelds grootste schattenjacht van Geocaching. Het is een wereldwijd evenement waar mensen caches verbergen en aantekeningen achterlaten zodat je op schattenjacht kunt gaan. Je kunt op de website zoeken naar degenen die bij jou in de buurt zijn. Eindeloos plezier gegarandeerd!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *