Van knopjes tot ringen: deze soort oorbellen passen het beste bij mijn gezicht, kapsel, outfit

Vrouwen die gaatjes in het oor hebben, hebben vrijwel altijd oorbellen in. Je wilt immers niet dat de gaatjes na verloop van tijd dichtgroeien. Dit betekent wel dat je dus aandacht moet besteden aan welke oorbellen je in doet. Passen ze bij je outfit, bij je kapsel en bij je gezicht? Wij zetten een paar tips voor je op een rijtje die je zullen helpen de juiste oorbellen te kiezen.

Van knopjes tot ringen deze soort oorbellen passen het beste bij mijn gezicht, kapsel, outfit
© Pixabay.com

Je gezichtsvorm
Stem de oorbellen die je koopt af op je gezichtsvorm. Zo kun je het beste rechthoekige of vierkante oorbellen kopen, wanneer je een ronde gezichtsvorm hebt. Met ronde sieraden in je oren benadruk je namelijk de ronde vorm van je gezicht en dat wil je juist een beetje nuanceren. Als je een wat vierkanter gezicht hebt, staan ronde oorbellen je prachtig en kun je de vierkante sieraden beter links laten liggen. Heb je een lang gezicht? kies dan voor studs, knopjes of brede oorbellen. Tot slot zijn er mensen met een ovale gezichtsvorm en dat zijn de geluksvogels. Bij hun staat namelijk ieder model oorbellen goed!

Je kapsel
Je zult ook met je kapsel rekening moeten houden, hoewel de meeste oorbellen wel met vrijwel ieder kapsel samengaan. Zo kun je bij een lang kapsel kiezen voor lange of korte oorbellen. Lange oorbellen staan mooi bij opgestoken haar, maar kunnen ook een bijzonder effect creëren, wanneer je je haar los laat. Zo nu en dan vang je een glimp op van je oorbellen, waardoor ze niet prominent aanwezig zijn, maar toch een extra je ne sais quoi bieden. Heb je halflang haar? Dan kun je daar ook vrijwel iedere oorbel mee combineren. Probeer bijvoorbeeld eens oorbellen die langer zijn dan je haar. Dit kan heel stoer staan, maar is ook een heel leuke optie, wanneer je naar een chic evenement gaat. Als je een kort kapsel hebt, zul je wel wat meer moeten opletten welke oorbellen bij je kapsel passen. Het gaat niet zozeer om de lengte, maar meer om de stijl van je kapsel. Heb je een klassiek kapsel? Ga dan voor knopjes, pareltjes of andere ‘klassieke’ oorbellen, of deze nu lang zijn of kort. Heb je juist een wat ruiger kapsel? Ga dan voor studs en andere stoere oorbellen.

Van knopjes tot ringen deze soort oorbellen passen het beste bij mijn gezicht, kapsel, outfi
© Pixabay.com

Je kleding
Tot slot wil je natuurlijk graag dat je oorbellen bij je kleding passen. Net zoals met de korte kapsels het geval is, wil je natuurlijk oorbellen dragen die bij de stijl van je outfit passen. Ten tweede besteed je aandacht aan het kleurenpalet en de materialen. Draag je een gouden ketting? Dan kies je het beste ook voor gouden oorbellen. Heb je bepaalde accenten in je outfit, bijvoorbeeld rode schoenen of rode lipstick? Dan kun je er ook voor kiezen deze kleur in je oorbellen terug te laten komen, hoewel je wilt voorkomen dat je te ‘gematcht’ overkomt. Tot slot: als je een opvallende kraag hebt of een zeer opvallende ketting draagt, probeer je oorbellen dan basic te houden. Anders wordt je outfit snel te druk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *