Zo gebruik je een paravent in je interieur

Als je je woonkamer, slaapkamer of keuken een compleet nieuwe uitstraling wilt geven – dan is een zogenaamde paravent perfect! Een paravent, ook wel kamerscherm genaamd, is een soort van groot paneel dat uit één of meerdere delen bestaat en rechtop gezet kan worden als afscheiding van een bepaald deel van een ruimte. Het kan ook gebruikt worden om de kamer in meerdere stukken op te delen.

Zo gebruik je een paravent in je interieur
© Pixabay.com

De paravent is van oorsprong Aziatisch en is doorheen de eeuwen qua design eigenlijk niet zoveel veranderd. Tegenwoordig bestaan er heel wat verschillende modellen en formaten, die kunnen bijdragen tot de look en feel van het interieur. Hoe kan je zo’n paravan nu het beste gebruiken in je interieur?

Goede tips voor het gebruik van een paravent in je interieur

Heb je besloten je interieur af te werken met een paravent of kamerscherm? Gebruik dan de volgende tips om het juist te doen!

1. Een paravent in de slaapkamer

De belangrijkste functie van een paravent is natuurlijk het inrichten en indelen van een ruimte, zoals bijvoorbeeld de slaapkamer. Als je een klein deeltje van je eigen slaapkamer wilt afschermen, bijvoorbeeld om je er om te kleden, dan is een paravent perfect. Je kiest dankzij het flexibele design en de meerdere panelen helemaal zelf waar je het scherm zet en hoe je het opstelt!

2. Een kamerscherm als design accessoire

Hoewel het primaire doel van een paravent is om een ruimte onder te verdelen, kan je het ook gebruiken als versiering of accessoire. Heel vaak zijn dergelijke kamerschermen met typisch Oosterse afbeeldingen of patronen bedrukt, waardoor ze een leuk extraatje zijn voor een gezellig en stijlvol interieur. Vooral als je van de Oosterse cultuur houdt, kan een paravent je helpen om je interieur mooier te maken!

3. De woonkamer indelen met een kamerscherm

Ook in de living kan een paravent zeker van pas komen. Wil je de woonkamer bijvoorbeeld tijdens de feestdagen onderverdelen in een eetruimte én een ruimte waar je eten bereid? Dan kan een paravent perfect dienen als hulpmiddel. Veel paravents staan op wieltjes, waardoor je ze ook altijd gemakkelijk kunt verplaatsen. Daarbij zijn de meeste modellen inklapbaar – je kan ze dus in één minuut opzetten of weer opbergen!

Zo gebruik je een paravent in je interieu
© Pixabay.com

4. Een paravent op het terras of balkon gebruiken

Ten slotte is het ook mogelijk om een paravent buiten te gebruiken. Zo is het een goed idee om bepaalde delen van je tuin of terras, die zichtbaar zijn voor voorbijgangers of buren, met een dergelijk scherm af te zetten. Zelfs als je in een appartement woont en je balkon tegen de warmte van een felle zon wilt beschermen, is een paravent ideaal. Kortom, zelfs buitenshuis kan een kamerscherm van nut zijn!

Ben je al overtuigd van de meerwaarde van een paravent voor jouw interieur, terras of tuin? Ga dan zeker op zoek naar een model van uitstekende kwaliteit, zodat je een goede investering doet. Zowel het wooncomfort als de look en feel van je woning zullen er alleen maar baat bij hebben!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *