Deze boeken zullen je altijd weer ontroeren

Goede boeken hebben een speciale gave: ze nemen je mee naar een andere wereld. Voor eventjes zijn je eigen zorgen uit zicht en richt je je op de hoofdpersoon van een ander verhaal. Soms weet een boek je te ontroeren en emoties op te roepen. Lees hier de beste tips voor ontroerend mooie boeken.

Deze boeken zullen je altijd weer ontroeren
© Pixabay.com

1. The Notebook / Het Dagboek – Nicholas Sparks

Dit prachtige liefdesverhaal kennen de meeste mensen wellicht van de verfilming, maar het boek is minstens zo mooi. Hun eigen levensverhaal verteld door de inmiddels bejaarde Noah aan zijn dementerende liefde Allie is even schrijnend als ontroerend. Het boek leidt je door de verschillende fases van hun leven. De titel is de rode draad van dit boek: het dagboek van Noah. Hij leest hieruit voor aan Allie en probeert zo haar verdwijnende geheugen weer te activeren. Of dit lukt is nog de vraag maar het zorgt in ieder geval voor veel bijzondere en mooie momenten in zowel het verleden als het heden.

2. Komt een vrouw bij de dokter – Kluun

Een wat serieuzer boek maar zeer de moeite waard: het ingewikkelde verhaal van een jong gezin waarvan de vrouw ongeneeslijk ziek wordt. Je volgt de impact van de ziekte op het gezin en in het bijzonder op de echtgenoot. Jong en vol leven staat hij ineens voor de taak zijn vrouw te verzorgen en alle plannen die ze samen hadden opzij te schuiven. Op zoek naar waardering en liefde zoekt hij gezelschap op buiten de deur. De aanwezigheid van hun jonge dochtertje maakt de hele situatie nog intenser. Toch is het niet alleen kommer en kwel. De liefde en chemie tussen de twee hoofdpersonen zorgt ook voor veel humor en mooie momenten.

Deze boeken zullen je altijd weer ontroere
© Pixabay.com

3. Eat, Pray, Love / Eten, Bidden, Beminnen – Elizabeth Gilbert

Deze wereldwijde bestseller stamt alweer uit 2006 maar is onverminderd populair gebleven. Het verhaal van een vrouw die na haar scheiding haar leven en het leven in het algemeen onder de loep neemt en op een reis gaat met verschillende bestemmingen. Italië om eetlust te hervinden, India om de stem van haar ziel weer te kunnen horen en Bali, waar ze uiteindelijk de liefde weer vindt. Het is een aanrader als je wat verstilling zoekt en graag nadenkt over de belangrijke aspecten van het leven en tegelijk een mooie, ontroerende roman wil lezen.

4. De meeste mensen deugen – Ruther Bregman

Een actueel boek als tegenhanger van de classics hierboven. Voel je je wat ontheemd en vraag je je af waar we met z’n allen toch mee bezig zijn, dan is dit boek de eerstvolgende op je leeslijst. De hartverwarmende boodschap dat ‘de mens’ in essentie geneigd is het goede te doen is in deze tijd zeer welkom en werpt een nieuw licht op de mensheid. Het leest iets minder makkelijk weg dan een luchtige roman, maar wanneer je behoefte hebt aan wat soulsearching is het een absolute aanrader. Het ontroerende aan dit boek? Dat de meeste mensen deugen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *