Zo help je je huisdier door de koude winter

De wintertijd kan heel leuk zijn voor het hele gezin, maar zorg ervoor dat je voorbereid bent op de gevaren die ermee gepaard gaan. Lees ons advies om je dier warm, gelukkig en veilig te houden tijdens de koude periode.

Zo help je je huisdier door de koude winter
© Pixabay.com

1. Zorg voor een winterjas

Binnen is het misschien gezellig warm, maar je hond heeft regelmatig zijn wandelingen nodig, ongeacht het weer. Tijdens wandelingen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je trouwe viervoeter warm is ingepakt. Trek een hondenjas aan als je uitgaat, vooral als je een hond met een fijne vacht hebt.

2. Controleer op sneeuw tussen de tenen

Controleer de pootjes van je huisdier en droog ze grondig af nadat hij of zij buiten is geweest. Dit is vooral belangrijk bij langharige honden en katten, omdat ze de neiging hebben om sneeuw tussen hun tenen te houden die in ijsballen kunnen veranderen, wat erg pijnlijk kan zijn. Als je huisdier er gewend aan is, kun je het lange haar tussen de tenen knippen om dit te voorkomen.

3. Controleer op zout en grit tussen de poten

Maak de poten aan het einde van een wandeling altijd schoon, want zout en gruis van wegen en trottoirs kunnen ook tussen hun tenen komen te zitten. Hetzelfde geldt wanneer je kat op uitstap is geweest.

4. Houd je dier warm en droog

Droog natte en modderige honden af ​​na het wandelen en zorg ervoor dat zowel je hond als kat een gezellig bed heeft om naar terug te keren, weg van koude tocht.

5. Houd je huisdier ook binnen actief

Sommige honden kunnen erg terughoudend zijn om de kou in te gaan. Als dit het geval is, forceer ze dan niet, maar zorg ervoor dat je ze veel speelgoed geeft zodat ze kunnen spelen en houd ze binnenshuis bezig.

Zo help je je huisdier door de koude winte
© Pixabay.com

6. Pas het voedsel aan

Als je merkt dat je hond in de wintermaanden minder actief is, zorg er dan voor dat je de hoeveelheid voer die je hem geeft dienovereenkomstig aanpast is om gewichtstoename te voorkomen.

7. Zorg voor een naamplaatje

Koud weer zorgt vaak voor verminderd zicht in mistige of sneeuwachtige weersomstandigheden. Als je ze loslaat, zorg er dan voor dat je hond zich goed herinnert om te voorkomen dat hij verdwaalt en, zoals altijd, dat zijn microchipgegevens up-to-date zijn met je juiste contactgegevens.

8. Maak je huisdier zichtbaar

Als de nachten eerder vallen en de zon later opkomt, bevestig dan een klein lampje aan de halsband van je hond of kat, zodat je hem kunt zien tijdens wandelingen met verminderd zicht. In het geval van je kat om ervoor te zorgen dat hij of zij tijdig opgemerkt wordt door automobilisten.

9. Laat je hond nooit alleen achter in de auto

Net zoals auto’s in de zomermaanden dodelijk heet kunnen worden, kunnen de temperaturen bij koud weer heel snel dalen. Neem je hond altijd mee in plaats van hem voor lange tijd in de auto achter te laten.

10. Blijf uit de buurt van bevroren meren en rivieren

Houd je hond uit de buurt van bevroren water, want het is onmogelijk te zeggen hoe veilig het oppervlak is. Houd ze aan de lijn als je denkt dat ze in de verleiding komen om erin te springen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *