Gouden tip voor je tuinfeest? Een lentebarbecue!

Ben je het beu om binnen te zitten? Dan is er goed nieuws, want de lente is in aantocht. De eerste zonnestralen breken door, de narcissen staan in bloei en de terrasjes lonken. Niets geeft je zoveel energie als die eerste lentezon. Dat moet gevierd worden! En hoe doe je dat beter dan met een heerlijke lentebarbecue? Lees hier enkele gouden tips voor een geslaagde barbecue in de lentezon.

© Pixabay.com

Vermijd overdaad

Een geslaagde barbecue begint bij de keuze van je menu. De temperatuur laat wellicht nog niet toe om al te lang te tafelen. Je gasten zullen graag af en toe mee rond het vuur komen staan. Vermijd dus te veel salades of bijgerechten en beperk je tot één of twee goedgekozen schotels. Wat dacht je van sappige spareribs met een heerlijke coleslaw? Een lekker stuk wagyu zal ongetwijfeld in de smaak vallen en misschien voor velen wel de eerste keer zijn dat ze het eten!  Voor wie niet van vlees houdt, zijn gegrilde inktvis of scampi-spiesjes een uitstekende keuze. Je kan de scampi ook vervangen door halloumi, voor wie van vegetarisch houdt. Wat je ook kiest, onthoud dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Less is more!

Creëer sfeer

Naast de menukeuze verdient ook de aankleding van je tuinfeest voldoende aandacht. Stoeltjes die her en der verspreid staan in de tuin, met dekentjes erbij, zijn ongetwijfeld een succes. Tuinkaarsen voor als de zon onder gaat, doen het ook altijd goed. Wat dacht je van een streepje sfeervolle muziek? Een gezellige aankleding van de tafel zal het geheel helemaal afmaken. Speelgoed dat klaarligt voor de allerkleinsten kan voorkomen dat de koude hen naar binnen zal jagen. En je weet maar nooit, misschien wordt wel het kind in de volwassen gasten aangesproken! Leg alvast je camera klaar!

© Pixabay.com

Wees voorbereid

Zelfs in de zomer kan je niet altijd rekenen op een warme avond. In de lente is die kans nog veel kleiner. Verwittig je gasten dat ze zich warm genoeg aankleden. Overdek indien mogelijk je barbecue, je weet maar nooit wanneer een maartse bui of een aprilse gril komt opzetten! Het is zo goed als onvermijdelijk dat je gasten of jijzelf de koude vroeg of laat toch zullen willen ontvluchten. Zorg ervoor dat er plaats is om het feest eventueel binnen verder te zetten. Je gasten zullen je dankbaar zijn als ze hun koude tenen kunnen warmen. Hiermee ben je helemaal voorbereid. Waar wacht je nog op? Duik de tuin in en geniet!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *