Zo maak je van je tuin een gezellige buitenkamer

Mensen die een grote en comfortabele tuin hebben, maar ook mensen met een wat kleinere tuin, gaan geregeld over tot het inrichten van hun tuin als een soort buitenkamer. Een tuin die de uitstraling van een buitenkamer heeft wordt ook wel loungetuin genoemd. Welke voordelen heeft het om je tuin in te richten als een soort buitenkamer? En op welke manieren kun je snel, voordelig en efficiënt een eigen loungetuin creëren? Met de tips hieronder maak jij van je achtertuin snel een gezellige buitenkamer!

Zo maak je van je tuin een gezellige buitenkamer
© Pixabay.com

Voordelen van een tuin inrichten als gezellige buitenkamer

De inrichting van je tuin als een soort buitenkamer heeft als grootste voordeel dat je bij mooi weer heerlijk relaxed in de tuin kunt zitten. Je hebt alle comfort die je binnen ook hebt, qua loungeset, tuinmeubilair en accessoires, en je kunt tegelijk gewoon lekker in de zon zitten. Heerlijk toch?
Een ander interessant voordeel van een loungetuin inrichten, is dat dit op allerlei manieren kan. Of je nu van een klassieke woonstijl houdt, van industrieel of van tijdloos: er zijn altijd genoeg loungesets, tuinmeubels en aanvullende materialen te vinden om jouw tuin geheel in eigen stijl om te toveren in een buitenkamer. Er is dus keuze in overvloed! Maar een tuin ombouwen tot een buitenkamer: hoe pak je dat stapsgewijs aan? De belangrijkste aandachtspunten voor de inrichting van jouw loungetuin, lees je hieronder!

Een comfortabele loungeset is de basis van een buitenkamer

Het inrichten van een buitenkamer in je tuin begint met het kiezen van een stijlvolle en prettig zittende loungeset. Kies voor een loungeset die qua stijl en uiterlijk goed aansluit op de bank die je in je eigen woning gebruikt. Je kunt je loungetuin namelijk beschouwen als een verlengstuk van je woonkamer. Belangrijk bij het bepalen welke loungebank geschikt is, is naast de stijl verder ook de kleur van de bank (door leuke gekleurde kussentjes te gebruiken kun je hier mee spelen), het aantal zitplaatsen en de weersbestendigheid van het materiaal. Kies in elk geval voor een loungeset die geïmpregneerd is met en waterafstotende laag. Zo voorkom je dat je bij de eerste de beste regenbui een kletsnatte loungebank hebt.

Zo maak je van je tuin een gezellige buitenkame
© Pixabay.com

Zorg voor gezellig, praktische en sfeervolle accessoires

Een buitenkamer in de tuin is natuurlijk niet volledig af zonder het gebruik van een aantal praktische en sfeervolle accessoires. Onmisbaar is, dat vinden wij althans, een terrashaard of terrasheater. Niet alleen biedt terrasverwarming extra sfeer en gezelligheid, maar ook is een heater ideaal als je een keer ‘s avonds, op een mooie zomeravond, wat langer van je buitenkamer wilt genieten! Andere spulletjes die niet mogen ontbreken in jouw loungetuin zijn een aantal fraai stenen of betonnen plantenbakken, een vuurkorf of barbecue, en natuurlijk leuke verlichting voor in de avonduren. Eventueel kun je kiezen voor een tuinhuisje als extra opslagplek of, als je een schutting hebt, versieringen ophangen, zoals schilderijen, familiefoto’s en dergelijke. Er zijn dus mogelijkheden genoeg wanneer je jouw tuin een opknapbeurt wilt geven en deze comfortabel wilt modelleren als buitenkamer.

Ook de beplanting is belangrijk

Een belangrijk onderdeel van tuinen die als buitenkamer of loungetuin zijn ingericht, is, is de beplanting en het groen in je tuin. Wil je een rustiek ogende relaxtuin ontwerpen, dan is het slim om te kiezen voor een beperkt aantal basisplanten en bloemen. Denk aan bamboe, mooie rozen, sierrabarber of een rodgersia. Dit soort beplanting zorgt voor extra rust en een gevoel van ontspanning!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *