Duik in je kleerkast en maak deze nooit gedachte combinaties

Het combineren van kledingstukken om zo een stijlvolle outfit te creëren, lijkt gemakkelijker dan het in feite is. Vaak passen kledingstukken, zoals een pantalon met een bloes of sweater, qua kleuren of patronen nét niet bij elkaar. Gelukkig zijn er diverse basisregels die je kunt gebruiken om de kleding die thuis bij je in de kast hangt op een fraaie manier met elkaar te combineren. Met onze tips maak je straks de mooiste kleding combinatie. Doe er je voordeel mee en kom straks weer lekker modieus voor de dag!

Duik in je kleerkast en maak deze nooit gedachte combinaties
© Pixabay.com

Een combinatie van kleding moet je gewoon proberen

Het klinkt als een cliché, maar is daarom nog niet minder waar: combineren is proberen! Pak een paar kledingstukken uit je kast, maak een combinatie en ga voor de spiegel staan om te zien hoe je eruit iet. Heb je een partner en/of kind? Dan kan hij of zij natuurlijk meekijken. Vervolgens probeer je een andere combinatie uit, tot je een leuke match hebt.

Neem één kledingstuk als basis

Bij het maken van een combinatie van kleding die in je kast hangt, kun je het beste één kledingstuk als uitgangspunt nemen en daar andere kledingstukken op combineren. Trek je favoriete pantalon aan en kijk welke shirts, sweater en bloesjes daar leuk bij staan. Belangrijk is om hiervoor de tijd te nemen. Een combinatie van stijlvolle en elegante kleding maken kost namelijk gewoon tijd.

Stap qua kleuren uit je comfortzone

Veel mensen die twijfelen of ze wel een goede combinatie van kledingstukken kunnen maken en daar onzeker over zijn, kiezen voor de meest veilige route. Vaak betekent dit dat e gekozen wordt voor ‘saaie’ kledingkleuren als wit, bruin, grijs of zwart. Probeer dit los te laten en uit je comfortzone te stappen door voor een aantal opvallende kleuren te kiezen. Donkerblauw, rood, geel of paars: probeer te verrassen en verbaas je over de combinatie qua kleuren die jouw kledingcollectie mogelijk maakt! Een goede manier om te combineren is ook door kleren bij elkaar te zoeken waar dezelfde kleur in voorkomt. Vaak matchen dit soort kledingstukken prima met elkaar!

Duik in je kleerkast en maak deze nooit gedachte combinatie
© Pixabay.com

Kies voor een combinatie van meerdere stijlen

Een keer in je kledingkast duiken en kleding uitpakken in verschillende stijlen, kan ook tot verrassende resultaten leiden. Zo kun je een stoere spijkerbroek met scheuren erin combineren met een nette, casual blouse. Of een klassiek jurkje of een klassieke colbert pakken en daaronder sportieve jeans met stoere sneakers dragen. Wedden dat het resultaat je enorm zal verrassen?

Ook met prints kun je bijzondere combinaties maken

Een goede manier om kleding bij elkaar te zoeken die matcht, is door een broek met prints aan te trekken en daarbovenop een blouse, jurk of trui te dragen die ook prints heeft. Als de prints dezelfde vormen of stijl hebben, kun je prachtige creaties maken en stijlvoller voor de dag komen dan je vooraf had gedacht! Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van kleding met stippen, lijnen, ruitjes of dierenprints. Het resultaat zal je verbazen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *