Fixeerpoeder: maakt het echt een verschil?

Er zijn allerlei verschillende soorten crèmetjes op de markt die ervoor zorgen dat je huid er net iets beter uit zal zien. Je hebt daarin verschillende keuzes, bijvoorbeeld crèmes die geschikt zijn voor de wat oudere huid of voor de droge huid. Deze crèmes vormen altijd de basis. Maar als je er echt goed uit wilt zien, dan kun je altijd gebruik maken van een gekleurde dekkende laag in de vorm van foundation. Mensen die foundation gebruiken, weten dat het voor kan komen dat je gezicht wat meer zal glanzen en dat niet alle plekken even goed gedekt zullen zijn. Daarom is er het fixeerpoeder, dat ervoor zorgt dat onzuiverheden en fijne lijntjes worden weggewerkt en dat de glans op het gezicht minder wordt.

Fixeerpoeder maakt het echt een verschil
© Pixabay.com

Verschillende soorten fixeerpoeder

Niet alle soorten fixeerpoeder komen in dezelfde verhouding of vorm. Zo heb je de loose powder. Dit is een zeer lichte poedersoort met kleinere deeltjes. Deze wordt vaak gebruikt voor een lichte en volledige dekking op het gezicht. De compact powder wordt gebruikt voor het bijwerken. Dit is een dichtere soort poeder en kan worden gebruikt om even snel, gedurende de dag, het gezicht mee bij te werken. Het is wel belangrijk dat je bij dit soort poeder erop let dat je er niet teveel van aanbrengt omdat het er dan plakkerig uit kan zien. Vaak bevat deze soort ook siliconen en die kunnen soms zorgen voor huidirritatie. Mensen met een gevoelige huid zouden deze soort poeder het beste niet kunnen gebruiken. Translucent powder is een soort binnen de fixeerpoeders die ervoor zorgt dat de glans op je gezicht wordt beperkt.

Hoe moet je fixeerpoeder gebruiken?

Alle fixeerpoeders hebben dus een eigen manier van werken en een aparte functie. Het is dan ook een goed begin om te kijken naar waar je op zoek naar bent. Daarnaast is het minstens zo belangrijk dat je er rekening mee houd dat niet alle poeders geschikt zijn voor elk huidtype. Door hier heel goed naar te kijken, is het makkelijker om voor de juiste poeder te kiezen. De fixeerpoeder is een hulpmiddel. Het kan dus niet los op je gezicht worden aangebracht in de hoop dat je hiermee het gewenste effect zult behalen. Je begint altijd eerst met de basis, dus met het aanbrengen van een goede dagcrème die ervoor zorgt dat de huid goed wordt beschermd tegen de invloeden van buitenaf. Daarna kun je beginnen met het aanbrengen van de foundation die de basis vormt van je make-up laag. Zorg ervoor dat deze goed wordt aangebracht zodat het een mooi effect geeft. Daarna kun je de fixeerpoeder gebruiken. Deze breng je aan met een kwastje of met een pad, afhankelijk van het type poeder dat je hebt.

Fixeerpoeder maakt het echt een verschi
© Pixabay.com

Maakt het echt een verschil?

Fixeerpoeder maakt zeker een verschil. Je make-up blijft veel mooier zitten en daarnaast zorg je er ook voor dat je gezicht er verzorgd uitziet. Zonder de poeder zal je gezicht alleen maar glimmen, en in de loop van de dag kan het er dan net uitzien alsof je erg hebt zitten zweten. Het is juist de bedoeling dat je een prachtig gezicht hebt waar iedereen graag naar kijkt. Met de fixeerpoeder zorg je voor net dat beetje extra waardoor je er gegarandeerd mooier uit zult zien.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *