Als je haar maar goed zit

Wanneer je haar goed zit en er gezond uitziet, voel je jezelf ook prettiger. Het geeft je een bepaalde zelfverzekerdheid die je uitstraalt naar de buitenwereld. Ga maar na: wanneer je een ‘bad hairday’ hebt, ben je een stuk minder zeker van jezelf. Een eerste vereiste voor haar dat er verzorgd en gezond uitziet is een goede shampoo.

© Pexels.com

En gelukkig hoef je daarvoor de deur niet uit. Je kunt shampoo online kopen die je haar reinigt, verzorgt en het een mooie glans geeft. Kies wel voor een goede shampoo waarmee beschadigingen aan het haar worden voorkomen en die je hoofdhuid niet irriteert. En uiteraard moet het bij jouw haartype passen.

Het belang van een goede shampoo

Vooral wanneer je je haren vaak föhnt, verft of met de krultang in model brengt wordt het natuurlijke laagje vet dat om je haar zit beschadigd. Hierdoor ziet het er droog en dof uit. Een goede shampoo zorgt ervoor dat het haar weer herstelt en het sterker maakt. Zorg er echter wel voor dat de shampoo mild is en niet te veel sulfaten bevat. Alhoewel het de restjes van stylingproducten verwijdert en de shampoo lekker laat schuimen wordt je haar er ook droog en breekbaar door. Daarnaast mag een goede shampoo ook niet veel ontvettende ingrediënten bevatten. Dit stimuleert namelijk de talgproductie waardoor je haar sneller vet wordt. Juist dan krijg je weer de neiging om je haren vaker te wassen wat, je raadt het al, ook niet goed is. Een goede shampoo zorgt er dus voor dat het haar zijn vochtbalans blijft behouden.

© Pexels.com

Extra verwennerij

Behalve shampoo om het haar te reinigen kun je je haar ook verwennen met tal van producten. Ook deze kun je makkelijk en snel online bestellen, onder andere bij Beautyplaza. Na het wassen met shampoo breng je een conditioner in je haar aan. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker door te kammen is, beschadigd haar versterkt en het mooi laat glanzen. Af en toe een haarmasker is ook niet verkeerd. Het voedt je haar extra doordat het diep in de vezels doordringt. Hierdoor krijgt je haardos een boost waardoor het er direct een stuk beter uitziet. Ga daarnaast regelmatig naar de kapper. Behalve een knipbeurt kan hij of zij je ook professioneel advies geven over de juiste verzorgingsproducten voor je haar.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *