Iedere dag wat extra verzorging: zo doe je het

Zo nu en dan moet je jezelf verwennen. Daardoor zit je namelijk lekkerder in je vel en krijg je meer vertrouwen in jezelf. Maar is het niet beter om die extra verzorging gewoon op te nemen in je dagelijkse routine, in plaats van maar af en toe? In dit artikel vertellen we jou een aantal makkelijke manieren waarop je jezelf iedere dag wat meer aandacht geeft.

Iedere dag wat extra verzorging zo doe je het
© Pixabay.com

Verzorg je lichaam
Wie een droge, geïrriteerde huid heeft zit waarschijnlijk niet optimaal in zijn vel. Daarom is het belangrijk om je lichaam iedere dag wat extra aandacht te geven. Dat begint natuurlijk met fijne huidverzorgingsproducten, zoals bijvoorbeeld die van Rituals online. Rituals heeft een aantal lijnen in haar collectie met allemaal verschillende geuren en werkingen. Begin met een lekkere showerfoam onder de douche en volg die op met een scrub om de huid te exfoliëren. Als je de douche uit bent is het belangrijk de huid in te smeren met een body lotion of body butter, zodat de huid gehydrateerd blijft. Eventueel kun je vervolgens ook een lichaamsolie aanbrengen op extra droge plekken, zoals de ellebogen en knieën. Zo blijft je huid goed verzorgd en zit jij lekkerder in je vel.

Laat je haar glanzen
Hoeveel tijd je ook steekt in het wassen en stylen van je haar: het blijft moeilijk om het écht glanzend te krijgen. Dit is extra lastig als je je haren vaak verft of veel hitte gebruikt. Het haar wordt dan vaak dof, pluizig en futloos. Gelukkig is er een merk dat je kan opnemen in je dagelijkse routine om van dit probleem af te komen: Olaplex. Olaplex heeft een ruim assortiment aan producten om je droge of beschadigde haar er weer glanzend uit te laten zien. Gebruik bijvoorbeeld hun shampoo, conditioner, leave-in crème, haarolie of één van hun treatments. Je haar zal je dankbaar zijn!

Iedere dag wat extra verzorging zo doe je he
© Pixabay.com

Verzorg je nagels
Iedere dag naar het nagelsalon is misschien wat overdreven, maar iedere dag wat aandacht aan je nagels schenken zeker niet. Je gebruikt je handen namelijk de hele dag door intensief. Een beetje extra verzorging kan dus geen kwaad. Gebruik bijvoorbeeld iedere dag een nagelolie, waarmee je je nagelriemen masseert. Als je geen nagellak of acrylnagels op hebt, is het ook een goed idee om zo vaak mogelijk de nagelriemen terug te duwen. Gebruik daarnaast ook regelmatig een handcrème, het liefste iedere keer nadat je je handen hebt gewassen. Zo blijven je handen en nagels gehydrateerd. Zorg ook dat zodra je nagel scheurt, je gelijk bijvijlt. Zo is er minder kans dat je nagel verder scheurt.

Iedere dag een momentje voor jezelf
Er is niets belangrijkers om op te nemen in je dagelijkse routine dan wat tijd voor jezelf. Het is tegenwoordig erg verleidelijk om steeds maar door te gaan met het opnemen van informatie, zonder je hersenen een rustmomentje te gunnen. Hierdoor raak je snel overweldigd. Las dus iedere dag een momentje voor jezelf in, zoals bijvoorbeeld in bad gaan of een boek lezen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *