Werkkledij but make it fashion

Werk jij in de medische sector of als schoonheidsspecialiste? Of sta je je mannetje in de bouw of chemische industrie? Dan is werkkledij dragen dagelijkse kost: het is praktisch en veilig maar niet altijd zo super hip of modieus. Of toch? Met deze drie tips zorgen wij dat je elke dag fashionable en veilig naar je werk kan vertrekken.

© Pixabay.com

Geen weg om je schoenen

Je schoenen zijn het belangrijkste aan je werkoutfit: je loopt of staat een hele dag rond of je moet je voeten beschermen tegen vallende objecten en spijkers op de grond. Er is geen weg omheen: je schoenen dienen jouw voeten, en niet je ‘look’. Een van onze favoriete werkschoenen zijn de Grisport werkschoenen want ze lijken erg op een gewone loopschoen. De Grisport Cross Safety Ariel zijn donkergrijs en hebben een niet te dik of groot model. Bovenal zijn ze nog eens voorzien van een stalen tip, rubberen zool en een vocht absorberende en ademende voering. Je voeten blijven na een lange dag in regen en wind dus droog en comfortabel. Als je klompen moet dragen voor je werk, kies je ook best de leren opties: ze zijn comfortabeler en net iets stijlvoller. Die van Euro-Dan zijn onze favoriet!

Deense stijl

Heb je al van het Zweeds merk Blåkläder gehoord? Het is zowat de Stella McCartney van werkkledij. Oké, dat is misschien een beetje overdreven, maar met hun passie voor duurzaamheid, inclusie en hoogstaande kwaliteit, is het een erg mooi merk voor werkkledij. Ze streven bewust naar een duurzame productie volgens sociale, milieuvriendelijke en ethische normen. Daarnaast is de Blaklader werkbroek een echte klassieker die vervaardigd is om jaren je passie in uit te voeren: van in de chemie tot de bouw tot schilderwerken.

We zeiden daarnet iets over inclusie toch? We moeten je niet vertellen dat de industrie lang door mannen is gedomineerd, maar ook hier wil Blåkläder hun steentje bijdragen. Met een unieke vrouwencollectie met zelfs zwangerschapswerkbroeken, zetten zij work wear for women echt op de kaart. De klassieke werkbroek van Blåkläder is volgens ons dus echt een aanrader door de vrouwelijke pasvorm, handige zakken en stevige stof.

© Pixabay.com

Een zachte en coole polo

Een polo is eigenlijk super flatterend, zeker als je er eentje kiest met een accent rond je middel. Hier heb je ook een grote vrijheid: ga je voor rood, groen of wit? Van Santino heb je supermooie polo’s die gemaakt zijn van 100% katoen. Katoen zorgt er ook voor dat de stof kan ademen, snel droogt in de zomer en erg zacht aanvoelt.

Dus wie heeft gezegd dat werkkledij niet modieus kan zijn? Stap in je nieuwe coole outfit naar je werk en show them how it’s done.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *