Deze juwelen kies je voor een casual look

Wil je je casual outfit mooi afwerken? Dan zijn de juiste juwelen erg belangrijk! Hoewel we bij juwelen en sieraden misschien vooral denken aan feestelijke outfits, is het ook mogelijk om er casual mee te lijken. Natuurlijk moet je dan wel de juiste keuzes maken, zodat je outfit helemaal tot zijn recht komt. In het onderstaande overzicht vind je enkele handige tips om de beste casual juwelen voor jouw outfit te vinden!

Deze juwelen kies je voor een casual look
© Pixabay.com

De beste juwelen voor een casual look, die vind je zó!

Juwelen geven elk soort outfit meteen een betere uitstraling, en dat geldt ook voor een casual look. Gebruik de volgende tips om casual en toch stijlvol de deur uit te gaan!

1. Juwelen als accentje op een casual outfit

Casual wil zeggen dat je outfit comfortabel zit, er sportief en jeugdig uitziet en niet al te veel opvalt. Dat wil echter niet zeggen dat je er geen juwelen op kunt dragen! Bepaalde sieraden kunnen wel degelijk, zoals bijvoorbeeld een armbandje voor aan je pols of eenvoudige zilveren oorbellen. Gebruik je dergelijke accessoires als accentje, dan maken ze je anders eenvoudige outfit toch een stukje chiquer!

2. Kies voor passende sieraden bij je outfit

Als je opzoek gaat naar de juiste juwelen, zorg er dan voor dat ze bij je huidige look passen. Een casual outfit met jeans en een bloesje of jeugdige T-shirt moet je bijvoorbeeld niet met een overmaat aan goud gaan afwerken, maar een eenvoudige collier uit zilver, een ring met kristallen of een alternatief armbandje met houten bolletjes en koordjes passen wel. Als je juwelen kiest die je outfit aanvullen en niet tegenspreken, dan is je look compleet.

Deze juwelen kies je voor een casual loo
© Pixabay.com

3. Vul ook leegtes op

Een andere goede manier om een casual outfit meteen een stuk leuker te maken, is door te letten op leegtes in je kledij. Als je bijvoorbeeld een bloesje draagt met een V-hals of een shirt met kortere mouwen, draag dan een halsband of een pols- of armbandje om de leegte op te vullen. Op die manier komt je outfit minder slordig over en kan je er dus ook op iets formelere gelegenheden iets mee!

4. Kies voor juwelen van kwaliteit

Hoewel je bij een casual look misschien niet meteen geld wilt uitgeven aan duurdere sieraden, moet je jezelf ook niet per sé met de laagste kwaliteit tevreden stellen. Geef gerust iets meer uit als je vindt dat een ring met goud of zilver, of nét iets chiquere oorbellen, zoveel waarde toevoegen aan je look. Uiteindelijk is dat die extra kost zeker waard!

Juwelen voor een casual uitstraling – het kan wel degelijk!

Casual gaat van jeans met een T-shirt tot een eenvoudig kleedje met bloemen en leuke ballerina’s; er zijn heel wat mogelijkheden om je comfortabel en toch jeugdig en fris te kleden. Ook juwelen kunnen daartoe bijdragen, ten minste als je de goed keuzes maakt. Gebruik de bovenstaande tips en voorbeelden van juwelen om je look helemaal af te werken – en te bewijzen dat een casual ook stijlvol kan zijn!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *