Baby op komst? Deze must-haves moet je zeker op je geboortelijst zetten!

Ben je zwanger? Dan is het tijd om je voor te bereiden op de komst van je kleine spruit. Je wil natuurlijk niets over het hoofd zien en de voornaamste babyspulletjes op je geboortelijst zetten. Gebruik daarvoor deze handige checklist.

Je kijkt er misschien al reikhalzend naar uit: de geboorte van je lieve mini. Stiekem vind je het voorbereidende shoppen al erg spannend. Indien het je eerste kindje is, weet je misschien niet precies wat je echt allemaal nodig hebt. De gemiddelde geboortelijst heeft wel zo’n honderd items. Maar zijn al die artikelen noodzakelijk? Wat je écht nodig hebt, ontdek je hier.

© Pixabay.com

1.  De eerste kleertjes

Dit zijn de eerste zaken die je nodig hebt wanneer je kleintje geboren is: een rompertje, kruippakje en krabwantjes. Of je gaat voor een rompertje met korte of lange mouwen hangt af van het seizoen waarin je kleintje geboren wordt. Is het warm, ga dan voor korte mouwen en lange mouwen wanneer het kouder is. Een rompertje en kruippakje koop je het best in het kleinste maatje: 50 à 56 cm. Kies voor soepele stofjes, bij voorkeur met drukknoopjes, die gaan makkelijk aan en uit. Krabwantjes zijn ook een absolute must. Baby’tjes hebben namelijk best scherpe nageltjes. Een muts krijg je meestal in het ziekenhuis maar voorzie gerust je eigen hippe exemplaar.

2. Tetradoeken

Is het je eerste kindje, dan heb je er wellicht nog nooit van gehoord: hydrofiel- of tetradoeken. Je vriendinnen die reeds mama zijn kunnen het bevestigen: deze handige must-haves worden vanaf nu je beste vriend. Omdat je er werkelijk alles mee kan: inbakeren, billetjes afdrogen, mondjes proper maken, als dekentje gebruiken voor je baby of als doek tijdens de borstvoeding … Wees geen slaaf van je wasmachine en zet er minstens 10 van op je lijst, zo hoef je niet constant te wassen.

3. Verzorgingskussen en hoezen

Dit is ook onmisbaar: een kussen om je baby te verschonen. Voorzie eventueel meerdere stuks: een kussen voor je luiertafel in de slaapkamer en eentje voor je tafel op de benedenverdieping. Zo hoef je je niet telkens ver te verplaatsen. Zet ook voldoende hoezen op je lijst.

4. Babyfoon

De eerste maanden slaapt je kindje misschien nog bij jullie op de kamer. Maar van zodra je baby in zijn eigen kamertje ligt, is een babyfoon erg handig. Kies er bij voorkeur eentje met een camera. Dat geeft meteen een geruster gevoel wanneer jullie in een andere kamer zitten.

© Pixabay.com

5. Doudou of knuffeldoekje

Je kleintje zal het leuk vinden om troost en warmte te vinden bij een zacht knuffeldoekje. Leg het mee in de wieg, het bedje of de buggy. Zet eventueel 2 exemplaren of je lijst. Gaat er een knuffel kwijt, dan heb je nog een reserve. En zo kan je ze ook af en toe wassen.

Andere must-haves om op je lijst te zetten zijn: babybadje, thermometer, manicuresetje, slaapzakje, reisbedje, buggy, verzorgingstas, speelmat … Je kan je geboortelijst leggen in de winkel van jouw keuze. Houd er rekening mee dat je enkele maanden voor je uitgerekende datum je afspraak maakt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *