Zoetigheden die je zelf kunt maken … en opeten

Heb je trek in iets zoets? Deze recepten zijn in een handomdraai klaar, daar hoef je absoluut geen keukenprins(es) voor te zijn. Smullen maar!

Zoetigheden die je zelf kunt maken ... en opeten
© Pixabay.com

1. Appelflappen
Appelflappen zijn zeker niet alleen met oud en nieuw erg lekker, het is bijvoorbeeld ook een leuke traktatie of snack. Voor dit simpele recept van Koopmans heb je 6 ingrediënten nodig: Koopmans (Roomboter)bladerdeeg, 2 friszure appels, 30 gram rozijnen, 1 tl kaneel en 15 gr suiker. Haal ten eerste de plakjes bladerdeeg van elkaar en laat ze ontdooien. In de tussentijd kun je de oven voorverwarmen en bakpapier op een bakplaat leggen. Schil vervolgens de appels en snij ze in blokjes. Meng de appelblokjes met de kaneel, suiker en rozijnen. Leg op elk plakje bladerdeeg een beetje van dit mengsel en vouw de flappen dicht. Bestrijk de appelflappen met wat water en druk de randen goed aan. Bak de appelflappen in 15 minuten af.

2. Oreo Cheesecake
Dit recept van Libelle Lekker is niet alleen heel lekker, maar ook heel makkelijk om te maken. Je hebt voor dit recept slechts 5 ingrediënten nodig: 500 gram roomkaas, 3 el boter, 100 gram witte chocolade, 200 gram Griekse yoghurt en natuurlijk 20 Oreo koekjes. Stop de koekjes in een zakje met een sluiting en verkruimel deze door er met een deegroller overheen te gaan. Vermeng de koekkruimels met de boter en verspreid dit over de boding van een springvorm (leg een vel bakpapier over de bodem). Zet de springvorm ongeveer 30 minuten in de koelkast. Smelt in de tussentijd de witte chocolade en meng dit vervolgens met de roomkaas en de Griekse yoghurt. Haal de springvorm uit de oven, giet het kaasmengsel over de bodem en verkruimel hier wat Oreo’s overheen ter decoratie. Zet de cheesecake tot slot 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Zoetigheden die je zelf kunt maken ... en opete
© Pixabay.com

3. Chocolademousse (vegan!)
De Hippe Vegetariër heeft een heerlijk recept gedeeld voor veganistische chocolademousse. Je hebt voor dit recept slechts 3 ingrediënten nodig: 1 potje/400 gram (gekookte) kikkererwten, 150 gram pure chocolade, 25 gram agave siroop. Ook heb je een mixer nodig. Allereerst giet je het potje kikkererwten af, waarbij je 150 ml van het vocht opvangt. De chocolade kun je in de magnetron smelten of au bain-marie. Vervolgens mix je met de mixer het opgevangen vocht met de agavesiroop totdat het stevige pieken gaat vormen. Daarna meng je de gesmolten chocolade door dit mengsel heen, totdat het wat afgekoeld raakt. Schep tot slot de mousse in bakjes en laat het een uur opstijven in de koelkast.

4. Brownies
Natuurlijk kun je brownies maken met een kant-en-klaar pak uit de supermarkt, maar stiekem zijn ze véél lekkerder als je ze echt zelf maakt. Dit is wat je voor het recept van Leuke Recepten nodig hebt: 250 gram ongezouten roomboter, 200 gram pure chocolade, 200 gram melk chocolade, 5 eieren, 225 gram donkerbruine basterdsuiker, 200 gram zelfrijzend bakmeel en eventueel 100 gram walnoten/hazelnoten/pecannoten. De bereidingstijd is ongeveer 20 minuten, vervolgens moeten de brownies nog 30 minuten in de oven en even afkoelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *