Hoe ben je een goede vriendin voor nieuwe mama’s?

Ben je zelf nog geen nieuwe mama, maar heb je wel al veel vriendinnen rond je die dat wel zijn? Hoe blijven jullie nu open, toffe en beste vriendinnen? Gebruik volgende tips om de beste vriendin te zijn voor de nieuwe mama’s rondom jou.

Hoe ben je een goede vriendin voor nieuwe mama’s
© Pixabay.com

Empathie en openheid

Er zal veel veranderen in jullie vriendschap en jullie leven. Wees dus open voor veranderingen en wees ook empathisch voor elkaar. Is er soms weinig tijd? Heb je het moeilijk? Wees hier open over en sluit je ook niet af. Hoe makkelijk het soms is, vergeet die Whatsapp groep eventjes en bel elkaar op of breng een koffietje. Probeer kleine dingen te organiseren zoals een kort lunchje bij elkaar thuis, of sla een babbeltje aan de deur na het werk. Of geef kleine cadeautjes om te tonen dat je aan elkaar denkt zoals babybody’s, verse bloemen, een nieuwe placemat of speelmat. Elkaar in het echt blijven zien, is zo belangrijk.

Niets is zo vervelend als ongevraagd advies. Voor nieuwe mama’s is het niet makkelijk: voor een kindje zorgen, aan je relatie werken en familie, werk en vrije tijd combineren. Start dus ook met te vragen hoe zij zich voelt voor je jouw mening geeft. Een relatie van openheid en steun is altijd belangrijk, en zeker als er zo veel verandert. Voel je je soms wat vergeten of niet meer gesteund? Probeer hier over te praten en je te verplaatsen in elkaars situatie. Iedereen voelt zich soms eenzaam, maar het helpt niet om boos te zijn of de vinger te wijzen. Uit je gevoelen, en move on.

Hoe ben je een goede vriendin voor nieuwe mama’
© Pixabay.com

Zie het als een nieuw avontuur

Mama of ‘tante’ worden en voor een kindje gaan zorgen is ook een gigantisch avontuur. Het is dus ook heel logisch dat jullie veranderen en evolueren. Zie het dus niet als iets dat ver van jullie vriendschap afstaat, maar zie het als een avontuur van jullie tweetjes. Omarm je vriendin als een nieuwe mama en moedig veranderingen en nieuwe dromen aan. Kan je haar helpen bij een geboortekaartje rondbrengen of maken of kan je voor een uurtje komen babysitten zodat ze zich eens rustig kan douchen en iets kan eten? Doe dit voor elkaar en maak hier een gezellige quality time van.

Heb geduld: die girls nights zullen er wel aankomen, maar dit valt moeilijk te combineren met een nieuwe baby. Focus je dus vooral op wat jullie wel kunnen doen en op nieuwe uitdagingen, in plaats van wat er niet meer is en wat veranderd is. Zo ben en blijf je een echte steun en beste vriendin!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *