Accessoires die leuk en praktisch zijn

Je hebt zin om weer eens het interieur te veranderen; herken je jezelf hierin? Veel mensen herkennen het probleem dat ze na een tijdje te gewend raken aan hun interieur, waardoor ze zin hebben in verandering: weer iets nieuws om naar te kijken. Door jouw interieur eens in de zoveel tijd te veranderen, houd je het voor jezelf leuk om thuis te komen en te zijn. Deze verandering hoeft helemaal niet groot te zijn; met een toevoeging van een leuke accessoire of een nieuw meubel kun je al ver komen.

In deze blog worden diverse accessoires besproken die naast een decorerende functie ook een praktische functie hebben. Dan vang je twee vliegen in één klap: je hebt een nieuwe indeling in je huis, maar ook een meubel erbij waar je echt wat mee kan, zoals bijvoorbeeld extra opbergruimte creëren.

© Pixabay.com

Badkamerrekken

Een badkamerrek is erg praktisch. Zo’n rek neemt weinig ruimte in beslag, maar creëert juist wel extra ruimte. Badkamerrekken kunnen jouw badkamer er als een hotel uit laten zien. Je kunt de verschillende plankjes indelen met gastendoeken, diverse badproducten en misschien wel tandenborstels of een föhn. Wanneer je gasten hebt, gaan die natuurlijk niet zomaar in de kastjes kijken voor hun benodigdheden. Als je dat op een rek plaatst, zien ze al makkelijker wat ze mogen gebruiken en kun je jouw privé spullen in de kastjes laten liggen.

Badkamerrekken komen in allerlei modellen en materialen. Afhankelijk van je smaak kun je er eentje kiezen die bij het interieur van je badkamer past. Als je voornamelijk warme kleuren in de badkamer hebt, kun je gaan voor een houten badkamerrek met verschillende plankjes. De kleur van het hout gaat dan mooi samen met de warme tinten. Is jouw badkamer eerder strak en modern en past hout er niet echt bij? Dan zijn moderne badkamerrekken wellicht beter voor het interieur.

© Pixabay.com

Kamerscherm

Een kamerscherm is ideaal om een ruimte te verdelen in afgezonderde ruimtes. Als je een grote woonkamer hebt, wil je misschien wel een leeshoek naast de bestaande zithoek met de televisie. Wanneer je hier een kamerscherm tussen plaatst, voelt de leeshoek als een geheel andere ruimte. Je kunt dit verschil in ruimte extra benadrukken door één kant van het kamerscherm in een andere kleur te schilderen dan de andere kant. Ook kun je accessoires in een andere stijl toevoegen dan in de zithoek.

In de zithoek wil je misschien liever een gezellige, open sfeer creëren voor het hele gezin. Als jij de enige bent die graag leest, kun je de zithoek geheel naar wens opmaken met knusse accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een fauteuil met een dekentje en wat geurkaarsen of -stokjes.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *