6 redenen om een felicitatiekaart te versturen

Het is altijd leuk om uit het niets een kaartje te krijgen. Het maakt je dag. Je hoeft ook niet altijd een ‘echte’ reden te hebben, zoals een feestdag of een verjaardag, om een felicitatiekaartje te versturen naar iemand. Zie elke reden als een reden om een kaartje te versturen. 

© Pixabay.com

Hoe ludieker je deze kaartjes maakt, hoe leuker het is om ze te ontvangen. In deze blog geven we 6 uitgelezen kansen mee om een felicitatiekaartje te versturen. 

Alles is een goede reden

Felicitatiekaarten kan je altijd sturen om iemand succes te wensen.  Denk bijvoorbeeld aan een belangrijke dag voor één van je beste vrienden.  

Heeft hij of zij een belangrijke presentatie op het werk? Een sollicitatie, rijexamen of een moeilijke test? Het maakt niet echt uit waarom, een extra duwtje in de rug of een aanmoedigend woordje zal hen enorm deugd doen. Het gaat erom dat je toont dat je aan hen denkt!

Daarnaast is verhuizen een grote stap in het leven van je vrienden of familie. Heeft iemand een eigen huis of appartement gekocht of gehuurd? Stuur hen een kaartje om hen te feliciteren. Al die felicitatiekaartjes fleuren ook meteen het nieuwe huis of appartement op. 

Kort bedankje

Heb je de tijd van je leven gehad met iemand op vakantie of uitstap? Daag jezelf uit om hen een bedankingskaartje te sturen. Er is niets leuker om zo’n kaartje te ontvangen als persoon en te beseffen dat je aanwezigheid heel erg hard gewaardeerd wordt. 

PS: Verwerk in het kaartje een subtiele hint naar de vakantie of de uitstap. 

© Pixabay.com

Wanneer iemand een baby heeft gekregen

Is iemand kersvers mama en/of papa geworden? Feliciteer hen met een leuk kaartje. Vergeet ook de trotse oma’s en opa’s geen kaartje te sturen! 

Iemand zijn verjaardag

Verjaardagskaarten zijn standaard kaartjes, maar dat hoeft niet per se. Grijp je kans bij speciale verjaardagen van mensen. Is iemand 60 geworden? Stuur deze dan een ludieke verjaardagskaart om hem/haar te feliciteren met deze mijlpaal. Steek tijd en liefde in het tekstje en dan kan hun verjaardag zeker niet meer stuk.

Zorg er wel voor dat je deze kaartjes personaliseert door te kiezen voor een verjaardagskaart voor een vrouw of man. 

Professioneel succes

Ken je iemand die promotie heeft gemaakt op het werk? Benut deze kans dan om een felicitatiekaartje te versturen. 

Dit hoeft uiteraard niet enkel bij een promotie te zijn. Iemand die net een nieuwe job heeft kan je ook altijd een kaartje sturen. Op deze manier weten mensen dat je hen aanmoedigt in hun professionele loopbaan.

Wanneer iemand is getrouwd

Stuur mensen die getrouwd zijn een felicitatiekaartje. Feliciteer deze mensen met één van de belangrijkste dagen uit hun leven. 

Kortom: felicitatiekaarten zijn de perfecte manier om mensen te laten weten dat je aan hen denkt en hen altijd steunt, in eender wat ze doen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *