Verken ‘t Stad eens op een andere manier

Nu we langzaamaan ontwaken uit de tijd van lockdowns en beperkingen, neemt ook de reislust duidelijk toe. Toch is het nog niet altijd aan te raden om het buitenland op te zoeken, omdat veel andere landen nog strenge regels hanteren. Ook het reizen op zich is nog niet zo moeiteloos als vóór de pandemie. Geen nood, een weekendje Antwerpen is ook leuk, zeker wanneer je afstapt van de toeristische trekpleisters en alternatieven zoekt om ‘t Stad te ontdekken!

© Stella Bikes

Step by step

Zeer populair en op sommige momenten zelfs talrijker aanwezig dan fietsen: de elektrische step. Je kunt ze kopen of huren, zelfs voor zeer korte afstanden. En ze gaan sneller dan een fiets, zonder enige inspanning te verrichten. Ideaal dus voor een citytrip! Zo ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer of de auto, en kom je op elke gewenste plek. De tijd dat je raar werd aangekeken op een step is al lang voorbij. Sterker nog, je bent één van de zovelen. Met de step kun je vrijwel overal komen waar je wilt. Doe bijvoorbeeld eens een toer door Borgerhout, één van de prachtigste wijken in Antwerpen vol leuke kleine winkeltjes en cafés.

Op de waterbus

Antwerpen heeft sinds enkele jaren het systeem van de waterbus, waarmee je de prachtige omgeving van de Schelde gemakkelijk kunt verkennen. Met verbazingwekkende snelheid bereik je zo delen van Groot Antwerpen die veel bewoners zelfs niet kennen. Wat denk je van een lange wandeling door het vernieuwde Scheldelandschap bij Hemiksem? Of een bezoekje aan het eeuwenoude vestingdorpje Lillo tegen de Nederlandse grens? Met de waterbus ben je er in no-time, en de reis op zich is nog een beleving ook!

Fietsen 2.0

Natuurlijk kennen zowel de stad als de regio Antwerpen fantastische routes om te verkennen op de fiets.Goed begin is het halve werk, dus start je tour bij een fietsenwinkel in Antwerpen en kies een fiets die bij je past. Blijf je in de stad, dan is een gewone fiets misschien genoeg voor jou. Maar om de omgeving echt goed te verkennen kies je het beste een elektrische fiets. Zo kan je bijvoorbeeld eens een bezoekje brengen aan het spookdorp Doel, een echte aanrader!

Is het je bevallen om de stad en omgeving eens op een andere manier te verkennen? Dan is het misschien een idee om een e-bike te kopen en meer steden op te zoeken! Het is de ideale manier voor jong en oud om zich te verplaatsen door stad en natuur.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *