Je huis verkopen doe je zo!

Ben jij van plan om je huis te verkopen? Dan komen daar ongetwijfeld een hoop kopzorgen bij kijken: je wilt immers het liefst je woning snel verkopen. Om je stress te besparen, geven we je in dit artikel een aantal praktische tips om jouw huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers.

© Pixabay.com

Prijsvoering

De verkoop begint uiteraard met de prijs. Door actief te doen aan zogenoemde ‘psychologische prijsvoering’ geef je potentiële kopers het gevoel een mooie deal te kunnen sluiten. Oftewel: kies voor getallen die inspelen op het gevoel – een verkoopprijs van € 379 000 is aantrekkelijker dan een verkoopprijs van € 380 000.

Timing

De juiste timing kan echt het verschil maken. Zet je woning bijvoorbeeld nooit online in een verlengd weekend of op een feestdag; potentiële kopers zijn dan met andere zaken bezig. Indien mogelijk is het ook verstandig om te vermijden dat er tegelijkertijd andere woningen in jouw straat te koop staan.

Opruimen

Wellicht is het een open deur, maar toch schiet het er bij verkopers geregeld bij in: zorg voor een nette woning. Potentiële kopers zullen het in een rommelig huis moeilijker vinden om zichzelf erin te zien wonen dan in een opgeruimd huis.

Decoratie

Zorg dus dat de woning er uitnodigend uitziet, maar laat (te) persoonlijke spullen zoveel mogelijk achterwege. Decoreer de woning bijvoorbeeld met een mooie bos bloemen en frisse groene planten. Een woning met bloemen en planten ziet er namelijk direct gezelliger en huiselijker uit.

© Pixabay.com

Geur

Het is bovendien wetenschappelijk bewezen dat geur van grote invloed is op hoe we ons voelen. Hier kun je eenvoudig op inspelen natuurlijk. Doe een niet-al-te-overheersende geurkaars aan of zorg voor de geur van verse koffie of taart.

Muziek

Tenslotte kun je de potentiële kopers ook verblijden met muziek. Muziek kalmeert ons brein, maar zal ook plotselinge stiltes minder ongemakkelijk maken. Alhoewel er geen specifieke muziekstijl bestaat voor het verkopen van huizen, is het toch aan te raden om rustige, instrumentale muziek op de achtergrond op te zetten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *